Afrika

Rondreizen AfrikaWie wil er nou niet een rondreis door Afrika maken? Het meest aantrekkelijke van Afrika is toch wel het betoverende lanschap, vreemde talen en natuurlijk de prachtige flora en fauna. De vele natuurparken in Afrika maken het interessant om een safarireis te maken. Je reist dan reist dan rond in een (mini) bus en je kunt dan werkelijk alle dieren van dit continent in het wild zien. Zo zijn safari landen als Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika zeer intrek bij toeristen uit Europa

Interessante rondreis landen in Afrika
Afrika bestaat uit 54 onafhankelijke staten, je hebt dus een ruime keuze als je hier wilt gaan reizen. Maar niet alle landen zijn even geschikt om te gaan rondreizen. In het noordelijke deel van Afrika zijn landen als Egypte, Tunesië, Marokko het meest populair. Je kunt hier interessante steden bezoeken, cruises maken en een rondreis combineren met een strandvakantie. Wanneer je meer naar het zuid-oosten van Afrika reist kom je in een totaal andere omgeving. De meest interessante landen hier om te bezoeken zijn onder andere Kenia, Uganda, Tanzania, Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Vooral de flora en fauna in dit gebied is echt uniek. Dit kun je het beste van dichtbij zien wanneer je een safarireis maakt.

Nationale parken
Voor de meeste mensen zijn oostelijk en zuidelijk Afrika toeristisch gezien synoniem met het begrip op safari gaan. Dat is begrijpelijk, want je ziet dat bij veel reisorganisaties vooral safarireizen naar dit gebied worden aangeboden. Deze safarireizen gaan over het algemeen door de bekende natuurparken en zijn vaak goed georganiseerd. Zo kun je een prachtige safari rondreis maken door het Serengeti National Park dat gedeeltelijk in Kenia en Tanzania ligt. Dit is het grootste wildpark van Afrika waar je talloze zeldzame diersoorten tegenkomt. Maar ook het Krugerpark in Zuid-Afrika is een bekende. Ook dit park heeft een geweldige rijkdom aan diersoorten met een prachtig afwisselend landschap. Andere interessante nationale parken in Afrika zijn onder andere Hwanga National Park (Zimbabwe), Samburu Game Reserve (Kenia) en Tsavo National Park (Kenia).
Meer bestemmingen zoeken? Je vindt op onze landen pagina nog veel meer bestemmingen, verdeeld over verschillende continenten. Op de landen pagina’s staat meer informatie over rondreizen en bezienswaardigheden.