Bezienswaardigheden in China

Blog

Bezienswaardigheden China China, een land met vele gezichten en een oude historie. Eigenlijk kun je wel naar dit lang blijven terugkomen, je raakt er immers nooit uitgekeken. Dit voornamelijk door vele bezienswaardigheden die dit land rijk is. Wanneer je een rondreis naar China maakt kun je ontzettend veel bezienswaardigheden bezoeken. Hieronder een overzicht van veel bekende maar ook de nog onbekende bezienswaardigheden in China.

Terracottaleger
Dit is waarschijnlijk wel de bekendste bezienswaardigheid in China. Op dit complex, bij de stad Xi’an, bevindt zich het graf van China’s eerte keizer, Qin Shi Huangdi. Dit graf wordt bewaakt door meer dan 7000 levensgrote beelden.

De Hemelse Tempel
Volgens vele is de Hemelse Tempel (Tianatan) in Beijing het mooiste gebouw. van heel China. Dit gebouwd stamt uit de 15e eeuw. Het hele terrein is omringd door een muur, waarvan het noordelijke deel rond is en het zuidelijk deel vierkant.

Longmengrotten
De longmengrotten van Luoyang vormen samen met de grotten van Datong het hoogtepunt van de boeddhistische kunst in China. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Taishan
Deze heilige berg is de belangrijkste boeddistische berg in China en was eeuwenlang het doel van keizerlijke pelgrimstochten. Op de berg kun je tientallen tempels bezoeken. Niet ver hiervandaan ligt de stad Tai’an.

De Magaogrotten
De Magaogrotten ligt midden in de Gobiwoestijn, niet ver van de stad Dunhuang. Je vindt hier grote afbeeldingen van Boeddha en diverse muurschilderingen.

Zo zijn er nog veel bezienswaardigheden in China op te noemen. Je kunt bij diverse China informatie vinden over de leukste plekken in dit land.