Bezienswaardigheden in Istanbul

Blog, Nieuws Turkije

Istanbul TurkijeIstanbul, de poort naar Azië, heeft ongeveer 15 miljoen inwoners. Vanuit het vliegveld is het ongeveer een halfuur rijden met de taxi naar het centrum van de stad waar zich veel hotels bevinden. Hier vind je ook de meeste beroemde bezienswaardigheden zoals het Topkapi Paleis, De Grote Bazaar, Aya Sofia Moskee, Sultan Ahmed Moskee en nog veel meer. Deze bezienswaardigheden bevinden zich voornamelijk in het Europese gedeelte van Istanbul.

Wie midden in de zomer een bezoek brengt aan deze stad zal ongetwijfeld te maken krijgen met de hitte, een goede manier om af te koelen is een boottocht over de Bosporus, deze rivier is tevens de grens tussen het Europese en het Aziatische gedeelte van Istanbul en mond uit in de Zwarte Zee. Tijdens de boottocht kun je bij verschillende aanleghavens aan wal gaan om een stadsdeel (Koy) te bezoeken.

Winkelen kun je in de winkelstraten rondom het Taksim Square. Je vind hier vele winkels en winkelgalerijen. Ook internetcafé’s zijn hier volop aanwezig.

Meer Turkije: Rondreizen Turkije