Europa

Rondreis door EuropaRondreizen door Europa? Eigenlijk is er geen ander continent dat zo divers is als Europa. De vele verschillende culturen maken het soms moeilijk een keuze te maken naar welk land je reist. Je kunt vanuit Nederland werkelijk alle kanten op, zo kun je bijvoorbeeld een busrondreis door Groot-Brittanië maken of je boekt een rondreis naar Andalusië. Zo zijn er vanuit Nederland ook diverse rondreizen te boeken waarbij je niet eerst een eind hoeft te vliegen, denk daar bijvoorbeeld aan een busrondreis Duitsland.

Populaire rondreis landen Europa
Er zijn een aantal landen en gebieden waar veel rondreizen naar worden georganiseerd. Je hebt Scandinavië met Noorwegen dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. In West-Europa zijn landen als Franrkijk en Engeland leuk om doorheen te reizen. Je kunt in Engeland bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de sfeervolle middeleeuwse steden of je neemt deel aan een spannende wandelreis in één van de graafschappen. In het Zuid-Europa kun je ook de mooie steden van Spanje bezoeken, zoals Malaga of Toledo. Maar ook landen als Turkije of Italië zijn zeker de moeite waard.

Soorten rondreizen door Europa
Er zijn vele soorten rondreizen door Europa te bedenken. Zoals hierboven al beschreven kun je vanuit Nederland prima een busrondreis maken. Maar ook autorondreizen zijn vaak ook erg populair, je kunt immers vaak zelf je accommodatie uitkiezen. Tsjechië is een zeer geliefde bestemming voor het maken van een autorondreis. Verder kun je met een individuele rondreis ook prima uit de voeten in Europa. Leuk om te bezoeken zijn bijvoorbeeld landen in Oost-Europa zoals Macedonië. Je kunt met een internationale trein reizen waarbij je bijvoorbeeld in een hostel of bed & breakfast overnacht. Voorbeelden van deze treinen zijn de ICE International, Thalys en de TGV. Ook wandelreizen vind je veel in de reisgidsen, vaak te vinden onder het kopje “actieve reizen”. Interessante wandelreis bestemmingen in Europa zijn onder andere Ierland, Tsjechië en Duitsland. Wil je ook eens totaal iets anders? Bekijk dan alle vakanties bij vakantie Rusland.