Zuid Italië

Rondreis Zuid ItaliëHet zuiden van Italië is bij ons een stuk minder bekend dan het noorden. Toch absoluut niet minder interessant en zeker de moeite waard om er een rondreis door te maken. Een rondreis door Zuid-Italië begint vaak in de hoofdstad Rome waar je tal van bezienswaardigheden vindt. Tijdens een verblijf in deze stad kun je Spaanse Trappen bekijken, die leiden naar de vroegere woning van de Spaanse ambassadeur, in deze omgeving vind je veel beginnende kunstenaars. Ook het imposante Colosseum is een prachtige bezienswaardigheid. Verder kun je in één van de vele restaurants genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Een gedeelte van Rome wordt ingenomen door Vaticaanstad, dit is een zelfstandige rooms-katholieke kerskstaat binnen Italië. Het middelpunt van vaticaanstad vormt de Basiliek St. Pieter. Vanuit Rome zijn er diverse excursies mogelijk, zo kun je in Ostia Antica bezoeken, hier vind je veel archeologische opgravingen. Niet ver hiervandaan lig Anzio, dat nog wordt herinnerd aan de landing van de geallieerden in de tweede wereldoorlog.

Wanneer je verder wilt rondreizen naar het zuiden kom je uit in Napels (Napoli), dat ligt in de streek Campania. Hier vind je schilderachtige wijken met prachtige uitzichten over de Baai van Napels. In het achterland van Napels ligt de vulkaan Vesuvius, dat na een uitbarsting in 79 na Chr. de steden Pompeij en Hercules volledig verwoestte. Veel delen hiervan zijn te zien in Museo Nazionale, waar je ook de kostbaarste verzamelingen antieke kunst kunt bezichtigen. Vanuit Napels kun je eventueel uitrusten op de stranden van Salerno of Sorrento.

Reis je nog verder naar het zuiden kom je uit in Calabria. Een interessante plaats hier is Reggio di Calabria, waarvandaan je de oversteek kunt maken naar Sicilië. Veel georganiseerde rondreizen door Zuid-Italië worden gecombineerd met een bezoek aan Sicilië. Dit is het grootste Italiaanse eiland dat ook geschikt is voor een strandvakantie. Op dit eiland vind je veel interessante en veelal goedbewaarde overblijfselen van de Griekse, Romeinse en Arabische beschaving, een paradijs voor cultuurzoekers dus. Interessante plaatsen op Sicilië zijn Siracusa, Agrigento en de hoofdstad Palermo. Leuke rondreis excursies op Sicilië zijn onder andere trips naar de vulkaan Etna, het schilderachtige plaatsje Taormina en de havenstad Messina.

Zo zijn er ook rondreizen door Italië mogelijk waarbij je andere eilanden bezoekt zoals Ischia, Capri en Sardinië. Hiervan is Sardinië op het gebied van cultuur het meest interessant. Interessant is de hoofdstad Cagliari waarvandaan je per boot een excursie kan maken naar de Neptunusgrotten.

Rondreis aanbiedingen Italië