Fly drive Florida Highlights

Fly-drive, Kras, Verenigde Staten

16 dagen vanaf 864.00 euro    

De ‘Sunshine State’ Florida is gelegen in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Het doet zijn naam zeker eer aan: de gemiddelde temperatuur in het zuiden van Florida ligt rond de 27 graden! Florida kent een grote variatie: mooie witte stranden worden afgewisseld met hippe steden als Miami en naast nationale parken als de Everglades zijn er ook enorme pretparken zoals Disney World. Dus… dompel u onder in de mengelmoes van culturen en ontdek de zonnige staat Florida!

Sunshine State Florida
Het moerasland van de Everglades. De koraaleilanden van de Keys. De smeltkroes van culturen in trendy Miami met haar pastelkleurige Art Deco huizen en zandstranden. Bruisend Orlando met de spectaculaire themaparken… in de ‘Sunshine State’ Florida zult u zich niet vervelen!

Everglades National Park
Everglades National Park, sinds 1979 op de Werelderfgoed van de UNESCO en in 2010 verklaard tot bedreigd werelderfgoed, is een uniek ecosysteem met zeldzame flora en fauna. Zo treffen we in de subtropische moeraslanden onder meer de bedreigde Floridapanter en de Amerikaanse krokodil aan en ook indianenstammen hebben hier hun thuis gevonden. Trekpleisters zijn onder meer Whitewater Bay waar de wateren van de Everglades, Florida Bay en de Golf van Mexico elkaar ontmoeten, de uitkijktoren in Shark Valley en de uit tienduizenden (!) eilanden bestaande Chokoloskee archipel. Wat een ervaring is het om op dit ongerepte stukje aarde, geteisterd door afwisselend hevige regenstormen, meedogenloze hitte, overstromingen en hardnekkige branden, met een propellerboot door het moeras te scheren!

boek