Fly drive Het Rijk van de Maya’s

Fly-drive, Kras, Mexico

12 dagen vanaf 1196.00 euro    

Per huurauto door Mexico, land van sombrero’s, taco’s en een carnaval aan kleuren! Dans en klap mee op de muziek van de ‘mariachi’s’ of aanschouw de piramides en tempels, ooit heilige Mayaplaatsen, nu toonbeeld van de rijke historie. Ook de Spaanse ‘conquistadores’ lieten hun sporen achter; in stille landschappen vol met cactussen staan witte kerkjes en veel steden zijn trots op hun koloniale gebouwen en smalle straatjes met kinderkopjes. Cultuur, historie én een fijn klimaat…

Hoogtepunten Maya-cultuur
De cultuur van de Maya’s is erg beroemd vanwege de piramidetempels. Deze tempels werden gebouwd op ingenieuze wijze om goden te eren. De neergang van de Mayabeschaving zette in rond het jaar 900. Steden werden verlaten en raakten langzaam overwoekerd. Vooral in Mexico vinden we vele getuigen van deze rijke Mayacultuur. U bewondert natuurlijk de belangrijke Mayastad Chichén Itzá, met de beroemde Kukulcanpiramide, die u kunt beklimmen. Eenmaal boven, na deze steile klim, raakt u betoverd door het prachtige uitzicht over Yucatán! Ook bij Uxmal, ruïnestad Palenque en het aan de oceaan gelegen Tulum kunt u fraaie voorbeelden zien van de Maya-architectuur. Geniet ook van de karakteristieke en sfeervolle koloniale witte stad Mérida, de ‘piratenstad’ Campeche, de honderden flamingo’s in het natuurreservaat Célestun, de spectaculaire Sumidero Canyon en de fraaie watervallen van Agua Azul! Misschien heeft u zelfs het geluk om het vrolijke tafereel van spelende dolfijnen langs de kust te aanschouwen… Mexico heeft het allemaal te bieden!

Strandverlenging
Wilt u nagenieten van alle indrukken van Mayatempels, conquistadores, indianen en ongerepte natuur? Boek dan een week verlenging op het witte strand en aan de azuurblauwe zee van de badplaatsen Playa del Carmen of Cancún!

boek