Fly drive Highlights of Cuba + strandverlenging

Cuba, Fly-drive, Kras

16 dagen vanaf 1415.00 euro    

De altijd vriendelijke Cubanen verwelkomen u op hun eiland vol passie. Bepaal met uw huurauto uw eigen route van de ene naar de andere prachtige Cubaanse plaats. Dwaal door de keienstraatjes van de karakteristieke koloniale steden waar u de historie proeft, tour door de vruchtbare velden van de Viñales vallei langs steile kalksteenformaties en tabaksvelden en eindig uw reis met een paar ontspannen dagen aan het tropische strand van het
geliefde Varadero!

Fidel Castro en Che Guevara
Cuba, het land van de passionele salsa, de revolutionaire strijder Che Guevara, de welbekende sigaren en nimmer afl atende levenslust! Ook het roemruchte koloniale verleden wordt nog altijd in ere gehouden, de oude huizen en kerken zijn terug te vinden in zo’n beetje elke stad. De charmante hoofdstad Havana doet de jaren ’50 van de vorige eeuw herleven, de straten worden bevolkt door kleurige oldtimers en op de Malecón-boulevard wordt de ziel van Havana tot leven gebracht. Trinidad met haar fraai gerestaureerde centrum en pastelkleurige herenhuizen. Pinar del Rio, centrum van de tabaksteelt. En dan hebben we het nog niet gehad over de intieme baaien met hun boeiende onderwaterleven. Verheugt u zich al op een ontmoeting met de vriendelijke Cubanen die altijd lijken te glimlachen en houden van swingen tot in de late uurtjes op vrolijke Latijns Amerikaanse klanken! Danst u de salsa met hen?

Oldtimers & de Malecón
Autoliefhebbers kunnen in Cuba hun hart ruimschoots ophalen. De talloze geïmporteerde Amerikaanse oldtimers met hun pastelkleuren en glimmend chroomwerk bepalen het straatbeeld in de koloniale steden. De Cubaanse sfeer proeft u in de avonduurtjes, wanneer de Cubanen zich op straat begeven en de pleinen bevolken. Slenter met hen mee over de Malecón boulevard van Havana. Beleef het land! Ga nú nog, voordat de modernisering een stukje van de authenticiteit van Cuba wegneemt!

Cubaanse specialiteiten

Wie Cuba zegt, zegt direct… sigaren! In de heuvels rondom Viñales vinden we groene tabakvelden en talloze tabakschuren, waar volgens kenners de beste en lekkerste sigaren ter wereld vandaan komen. Wellicht kunt u proberen om een eigen sigaar te rollen, na uitleg van een professionele tabaquero. Nóg zo’n typisch Cubaans product is rum, dé nationale drank en één van de voornaamste exportproducten. De rum wordt gemaakt van suikerriet afkomstig van Cubaanse plantages. Bacardi en Havana Club zijn wereldberoemde rum-merken! Ook zo typisch Cuba… de muziek met haar tropische Caribische klanken en unieke stijlen! Niet weg te denken uit het dagelijks leven van de Cubanen, die dansend en zingend door het leven lijken te gaan. Tip: koop een CD van de beroemde Buena Vista Social Club en waan u thuis het hele jaar door weer even terug in Cuba!

Hotels
U verblijft onderweg in 3-sterren of middenklase hotels in 2-persoonskamers die ten minste voorzien zijn van bad of douche en toilet. De verzorging tijdens de rondreis is op basis van logies en ontbijt. Aan het einde verblijft u nog 8 nachten (op basis van all inclusive) in de badplaats Varadero.

boek