Individuele rondreis Grand Tour Peru incl. verlenging

Fly-drive, Kras, Peru

24 dagen vanaf 2669.00 euro    

Met een lokale Engelssprekende gids en een mix van openbaar en privé-vervoer is deze individuele reis dé uitgelezen kans om optimaal kennis te maken met Peru. Koloniale steden met een boeiend verleden, de mysterieuze stad Machu Picchu, de al net zo geheimzinnige Nazca-lijnen, majestueuze condors die rondcirkelen boven een diepe kloof, het tropische regenwoud, de indianen van het hooggelegen Titicacameer die leven naar oude tradities… proef de sfeer in het land van de Inca’s!

Machu Picchu
Het Incarijk, een enorm koninkrijk in het Andesgebergte, werd in de 15e eeuw gesticht. De Inca’s bouwden tempels, vestingwerken, paleizen, bruggen en wegen. De glorietijd van de beschaving duurde slechts een eeuw en kwam in 1532, toen het rijk door de Spanjaarden verwoest werd, tot een einde. In het huidige Peru herinnert gelukkig nog veel aan deze rijke beschaving. Zo ook de schilderachtige Incahoofdstad Cuzco, één van de mooiste steden in Peru. En wat te denken van de pré-Inca begraafplaats van Chauchilla, waar zo’n 20 mummies te bezichtigen zijn? En de Heilige Vallei met talloze bewijzen van de grote kennis der Inca’s? U krijgt tevens de mogelijkheid om een onvergetelijke vlucht te maken over de mysterieuze Nazca lijnen. Een bijzondere ervaring! Natuurlijk ontbreekt de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu, fabelachtige gelegen op grillig gevormde bergen temidden van tropisch regenwoud niet! En dan hebben we het nog eens niet gehad over Pisco, de koloniale ‘witte stad’ Arequipa, het traditierijke Chivay en Peru’s hoofdstad Lima!

Peru’s natuurpracht
De rotsachtige Ballestas-eilanden met haar pelikanen, pinguïns en zeeleeuwen. De 5822 m hoge, met sneeuw bedekte imposante vulkaan El Misti. Het op 4000 m gelegen Titicacameer. De gigantische condors in de 4 km diepe Cañón del Colca… de natuur in Peru is magnifiek!

Aan het einde van de rondreis verblijft u nog 5 bijzondere dagen in de Amazone-jungle!

boek