Rondreis Cultuurschatten van Jordanië (v.a. november)

Jordanië, Kras, Rondreizen

8 dagen vanaf 905.00 euro    

De hoofdstad Amman, met haar eeuwenoude historie en bijzondere sfeer. U waant zich in een Arabisch sprookje. De Dode Zee, voor die wonderlijke ervaring van het niet kunnen zinken. Magisch Petra, waar de tempelfaçades in de avondzon nóg roder kleuren. Wadi Rum, ongerept en kleurrijk woestijnlandschap, waar stof opwaait achter een jeep en waar u een unieke nacht doorbrengt onder een weidse sterrenhemel! Bent u op zoek naar onvergetelijke reiservaringen, ga dan naar het veelzijdige Jordanië!

Antieke Oudheden
Jordanië, het hart van het Midden-Oosten. Een eeuwenoude historie heeft zijn stempel achtergelaten in het woestijnrijke gebied ten zuidwesten van de Jordaan. Een aantal antieke oudheden springt eruit! Jerash is één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. De meer dan 6500 jaar oude stad, werd rond 60 v. Christus overgenomen door de Romeinen. Maak een wandeling tussen de zuilengalerijen en bewonder de Romeinse tempels, theaters en pleinen. In de kerk van Madaba kunt u het 6e-eeuwse vloermozaïek bewonderen. Met miljoenen gekleurde lokale steentjes wordt de landkaart van het oude Palestina uitgebeeld. En niet te vergeten de rotsstad Petra, één van de nieuwe wereldwonderen! De indrukwekkende façades, tombes en tempels zijn uit rotsen gehouden. Werkelijk mysterieus! Herontdekt in 1812, maar eeuwenlang verborgen achter een lang en nauw ravijn.

Prachtige natuurwonderen
De Dode Zee is het laagstgelegen punt ter wereld. Ervaar hoe bijzonder het is om op het zeer zoute water te blijven drijven. Indrukwekkend is ook de kleurrijke Wadi Rum rotswoestijn. Het rode zand en de imposante rotsformaties bieden prachtige vergezichten. We gaan genieten van een zonsondergang, zoals u deze nog nooit gezien heeft. De nacht brengen we door in één van de bedoeïenen tentenkampen in de woestijn. Een unieke belevenis om nooit meer te vergeten!

boek