Rondreis Grand Tour Andalusië (Mijas)

Kras, Rondreizen, Spanje

15 dagen vanaf 899.00 euro    

In het mooie binnenland van Andalusië met een landschap vol bloemen en olijfboomgaarden, pittoreske witte dorpjes en historierijke steden maken we kennis met koningssteden zoals Granada, Sevilla en Córdoba, maar ook met minder bekende intieme renaissancesteden Baeza en Ubeda. Ontmoet de enige wilde apen in Europa op de rots van Gibraltar en geniet in Jerez de la Frontera van de gelijknamige sherry. De laatste dagen van de reis is het heerlijk ontspannen aan de prachtige zandstranden van de Costa del Sol!

Tijd voor tapas
Tapas komen oorspronkelijk uit Andalusië. Het woord tapas is afgeleid van tapar, dat bedekken betekent. Vroeger legde men in Andalusië een schoteltje op een glas sherry tegen vliegen en vuil. In de barretjes ontstond vervolgens de gewoonte om op deze schoteltjes stukjes brood, kaas en olijven te leggen. Dit was het begin van de tapas zoals wij die nu kennen. Samen met olijven, stukjes knoflook, gerookte ham of plakjes kaas zijn de hapjes wereldberoemd geworden. Het is een gevoel dat je zelf moet ontdekken, een sfeer die je moet proeven. Een prachtige reis door Andalusië, een glaasje sherry en fijn gezelschap zorgen voor de ultieme combinatie voor de echte ‘tapaservaring’!

Costa del Sol
De zonnige Costa del Sol, met haar afwisselende kust tussen Gibraltar en Málaga, is een echte toeristische trekpleister. Met een gemiddelde van 300 dagen zon per jaar is het geen wonder dat we er zo graag vertoeven. Heerlijk wegdromen bij het zien van de dure winkels en chique restaurants van Marbella. Genieten van de grote en levendige badplaats Torremolinos met hellende straatjes en veel winkels en restaurantjes. De spectaculaire steile okergele bergwanden van Fuengirola bewonderen. Lekker doelloos ronddwalen door de smalle en kronkelende witte straatjes van het bergdorpje Mijas. Ontspannen luieren op het fijne zandstrand van La Cala de Mijas. Dit alles maakt van de Costa del Sol een waar vakantieparadijs…

Wij bieden u deze rondreis ook met aan het einde verblijf in het 4-sterren VIK Gran Hotel Costa del Sol in Mijas. Klik <a href="”>hier voor alle informatie.

boek