Rondreis Highlights of China

China, Kras, Rondreizen

16 dagen vanaf 1799.00 euro    

Een keizerlijke wandeling door de Verboden Stad. De steile en oh zo machtige Muur beklimmen. Een schitterende tocht over de Li rivier, langs de typische karstbergen en schilderachtige dorpjes. De bamboevlotten van vissers drijven met ons mee op de stroming. Maar ook: genieten van het wervelende leven in de metropool Shanghai. Het fascinerende stadspanorama in ons opnemen op de Bund boulevard. Een pracht van een rondreis met alle aandacht voor de talloze boeiende facetten van China!

Van Verboden Stad tot bruisende metropolen
Een absoluut hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de Verboden Stad in Beijing. Veertien jaar lang bouwden ca. 1 miljoen (!) mensen aan dit immense complex, met maar liefst 9.999 vertrekken. Hier woonde de keizer met zijn vele concubines en zijn hofhouding. De laatste keizer, Pu Yi, besteeg de troon in 1908 op slechts 3-jarige leeftijd. Van eeuwenoude geschiedenis naar de bruisende hedendaagse metropolen Shanghai en Hongkong! Het unieke Shanghai, met één van de meest futuristische skylines ter wereld… spectaculair! Hongkong, pas sinds 1997 deel van China, is enerzijds een kosmopolitische stad met hypermoderne winkelcentra en wolkenkrabbers en is anderzijds nog 100% Chinees, met typische marktjes met vreemde handelswaar, drukke vissershavens en tempels. Fascinerende contrasten!

Magische kalkstenen bergtoppen
De kegelvormige bergen in het landschap van Guilin lijken te beschikken over een magische aantrekkingskracht. Talloze kunstenaars, dichters en schrijvers vonden, en vinden, hier hun inspiratie. Net buiten de stad, omgeven door bamboebossen en rijstvelden, vinden we de Grot van de Rietfl uit, met wonderlijke rotsformaties. Maar het hoogtepunt van ons bezoek aan Guilin is ongetwijfeld de boottocht over de lieflijke Li rivier, die door het mysterieuze berglandschap slingert. Hopelijk zien we traditionele aalscholver-vissers aan het werk op hun bamboevlotten!

boek