Rondreis In het spoor van de Maya’s

Belize, Kras, Rondreizen

16 dagen vanaf 1488.00 euro    

De mooiste landen van Midden-Amerika nodigen u uit voor een kennismaking met de fascinerende Mayacultuur. Mexico en Guatemala zijn de trotse bezitters van vele tempelcomplexen en archeologische opgravingen die herinneren aan deze rijke cultuur. Imposante vulkanen, indianenbergdorpjes, ongerepte junglegebieden, culinaire lekkernijen en een vriendelijke bevolking… alle ingrediënten voor een onvergetelijke reiservaring! Daarnaast proeft u ook nog eventjes van Belize!

De rijke Mayacultuur
De hoogontwikkelende en vooruitstrevende cultuur van de Maya’s, die haar hoogtepunt beleefde in het jaar 250, ontstond op het schiereiland Yucatan en breidde zich snel uit naar de rest van Mexico en andere Midden-Amerikaanse landen. Vooral in Mexico vinden we vele getuigen van deze rijke Mayacultuur. Zo bezoeken we de ruïnes van de Mayasteden Chichén Itzá, Uxmal en Palenque. De Kukulcanpiramide van Chichén Itzá is beroemd vanwege het wonderbaarlijke equinox verschijnsel dat zich twee keer per jaar voordoet. Ook het koloniale Mérida, de watervallen van Aqua Azul en de forten en stadsmuren van Campeche worden niet overgeslagen.

Guatemala & Belize
Guatemala is het meest ‘Indiaanse land’ van Midden-Amerika. Dit vindt u terug in de eeuwenoude overblijfselen en de kleurrijke markten. In Tikal brengen de wereldberoemde ruïnes ons zo’n 2000 jaar terug in de tijd. Bijzonder fraai is de Great Plaza met haar diverse tempels en de Verloren Wereld. We bezoeken de kleurrijke markt van Chichicastenango en het toeristenplaatsje Panajachel, spectaculair gelegen aan het door vulkanen en kleurrijke indianendorpjes omringde Meer van Atitlan. In de voormalige Britse kolonie Belize komen we veel suikerplantages tegen. Hier brengen we een bezoek aan de Maya tempels van Xunantunich met haar 26 tempels en 6 pleinen. Kortom een boeiende aaneenschakeling van het allermooiste dat Midden-Amerika te bieden heeft!

boek