Rondreis Israël & Jordanië

Israel, Kras, Rondreizen

12 dagen vanaf 799.00 euro    

Bethlehem ontdekken, wandelen door de indrukwekkende oude stad Jeruzalem, genieten van de vele bezienswaardigheden rondom het Meer van Tiberias en uitkijken over het Beloofde Land vanaf de Berg Nebo. Maar ook drijven op de Dode Zee, Amman bewonderen, de geheimen van Petra ontrafelen en het stof doen opwaaien in de kleurrijke Wadi Rum woestijn. Beleef en ontdek het allemaal tijdens deze fascinerende rondreis door Israël en Jordanië!

Historische & religieuze monumenten
De Jordaan, zijn vruchtbare oevers, de woestijn, de Rode Zee en de Dode Zee. Israël en Jordanië zijn landen van gelijkenissen, maar ook van tegenstellingen. We slenteren door de smalle straatjes in de oude soek van Jeruzalem en bezoeken de Damascuspoort en de indrukwekkende Klaagmuur. Bijzonder zijn ook Meggido, stad van koning Achab en het fort Massada, versterkt door koning Herodes. Tijdens de Joodse opstand werd hier, uiteindelijk tevergeefs, verzet tegen de Romeinen gepleegd. Vanaf de berg Nebo werpen we een blik op het Beloofde Land. Romeinse strijders en kruisvaarders hebben vele historische erfenissen achtergelaten, zoals het imposante kruisvaarderkasteel van Kerak. Romeinse zuilengalerijen, theaters en tempels vinden we terug in hoofdstad Amman, het antieke Jerash, Um Qais en het maritieme Ceasarea. We bewonderen wereldwonder Petra, een mystieke rotsstad gelegen aan het einde van een lang en smal ravijn. De uitgehouwen graven en de façades zijn indrukwekkend! Een prachtige rondreis waarbij de rijke (Bijbelse) geschiedenis tot leven komt!

Golan Hoogvlakte, Wadi Rum & de Dode Zee
Ook niet te missen natuurlijke hoogtepunten passeren de revue tijdens deze rondreis. Zo genieten we van de prachtige natuur op de Golan Hoogvlakte, met fraai uitzicht op de berg Hermon. Ook bewonderen we de kleurrijke Wadi Rum rotswoestijn, met ruige rotsformaties die machtig mooi aftekenen tegen het rode zand en de blauwe lucht. Ook de Dode Zee, rijk aan mineralen en zo zout dat u blijft drijven, komt aan bod!

boek