Rondreis Karakteristiek Andalusië

Kras, Rondreizen, Spanje

8 dagen vanaf 569.00 euro    

Ontdek het mooiste van Spanje in het historische Andalusië. Dit zuidelijke deel is niet alleen oogverblindend mooi, maar wat cultuur en geschiedenis betreft is het misschien wel het interessantste deel van het land. Op aangename wijze maakt u kennis met de talrijke hoogtepunten. Geniet intussen van het zonnige klimaat, de temperamentvolle flamencodans, de heerlijke tapas, wijn en prachtige landschappen én maak kennis met ‘los Andaluzes’, de uiterst vriendelijke bevolking!

De Moorse invloeden
De erfenis die de Moren in Andalusië hebben achtergelaten, is nog altijd in Andalusië terug te vinden. Het opmerkelijke ambachtelijke vakmanschap van de moren kunt u terugvinden in het gedetailleerde sierzaagwerk van bijzondere gebouwen zoals het adembenemende Alhambra in Granada, de prachtige Mezquita kathedraal in Córdoba en de Giralda toren in Sevilla. De Moorse invloed is ook te herkennen in de vele heuveltopkastelen, doolhofachtige wijken in talloze dorpen en stadjes, de aardewerktegels die knusse patio’s opsieren en de typische sinaasappelbomen in de heerlijke Zuid-Spaanse zon. Laat u betoveren…!

Granada
De oude koningsstad Granada is een prachtige mengelmoes van Moorse en Spaanse invloeden. Onbezorgd slenteren we door de intieme Moorse wijk Albaicín, ooit met meer dan 30 moskeeën. U waant zich hier in een sprookje van 1000-en-één nacht. Langs smalle klinkerstraatjes staan cármenes, villa’s met Moorse versieringen en tuinen, van de wereld afgesloten door hoge muren. Blikvanger van Granada is het middeleeuwse paleis en fort Alhambra. Ook na 700 jaar is het nog altijd een lust voor het oog. We dolen er door prachtige tuinen en bewonderen van nabij de details van de typische Moorse bouwkunst. Paleizen, pleinen, patio’s, torens, zuilen, het fraaie zomerverblijf Generalife… een koninklijke omgeving met een magnifiek uitzicht!

boek