Rondreis Koningssteden van Marokko

Kras, Marokko, Rondreizen

8 dagen vanaf 459.00 euro    

Fès, Marrakech, Meknès en Rabat worden de vier koningssteden genoemd, omdat deze schilderachtige Marokkaanse steden ooit de residentie waren van een rijke Marokkaanse dynastie. De middeleeuwse overdekte markten, de soeks, zijn nog steeds even levendig en kleurrijk als voorheen. U wordt geboeid door de zinnenprikkelende geuren, kleuren en mystieke muziek. Kooplieden, slangenbezweerders, muzikanten en sprookjesvertellers schreeuwen om uw aandacht. Laat u betoveren door mystiek Marokko!

Eeuwenoude koningssteden
We schenken aandacht aan Rabat, de meer dan 1000 jaar oude hoofdstad, met het sfeervolle oude stadsgedeelte, het rijk gedecoreerde mausoleum van Mohammed V en het Koninklijk paleis. Ontdekken we Meknès, waar dankzij Sultan Moulay Ismail’s bouwdrift en het bloed, zweet en tranen van vele dwangarbeiders en elitesoldaten er indrukwekkende kazernes, paleizen, fraaie poorten, stadsmuren, pakhuizen en onderaardse gevangenissen verrezen. En wanen we ons in Fès, de oudste Marokkaanse koningsstad, terug in de middeleeuwen. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali met de drukke medina, het doolhof aan kronkelige straatjes, de poort Bab Boujloud en de 600 jaar oude Koranschool, proeven we van het echte Marokko.

Betoverend Marrakech
In Marrakech proeft u de sfeer van de Arabische wereld als nergens anders! Gaat u mee op ontdekkingstocht naar de Saadische graven, de Majorell-tuinen, de imposante Koutoubia-moskee, het paleis Bahia en het prachtige Djemaa-El-Fnaplein, het kloppende hart van de stad? Het bruist hier elke dag en ‘s avonds lijkt het of u in één grote openluchtshow terecht bent gekomen! In de kronkelige straatjes van de soeks, vindt u talloze winkeltjes waar allerhande groente en fruit, sieraden, kleding en echt handwerk te koop wordt aangeboden. Ook al bent u niet op zoek naar iets, dan is het nog de moeite waard om de vele ambachtslieden hun waar aan te zien prijzen!

boek