Rondreis Parels van Portugal

Kras, Portugal, Rondreizen

10 dagen vanaf 829.00 euro    

Op naar het land van traditie en kleurige folklore, waar de zon haar stralen werpt op een grootse historie… Portugal! Deze rijke geschiedenis komt uitgebreid aan bod in onder meer de universiteitsstad Coimbra en de bedevaartsplaats Fátima. We bewonderen religieuze kunstuitingen in Alcobaça en gaan genieten van portwijn in de gelijknamige stad. Uiteraard ontbreekt ook de Portugese hoofdstad Lissabon niet. U ziet het: een zeer veelzijdige reis die u niet mag missen!

Steden ontdekken
De Portugese steden staan garant voor heel wat aangename vakantieuren. Al dolend door de straten en over de pleinen komt u oog in oog te staan met onder meer de fotogenieke volkswijk Ribeira in Porto, het heiligdom Bom Jesus in de kerkelijke hoofdstad Braga, de fraaie bovenstad van Coimbra, de witte huizen van Évora, het Palácia Nacional in Sintra en de markante Torre de Belém in het sfeervolle Lissabon. Het zijn stuk voor stuk parels van steden met elk hun eigen ambiance, historie en trekpleisters! U kunt er terecht in interessante musea op het gebied van kunst of historie. Of geniet u op één van de vele terrasjes van de gezellige bedrijvigheid om u heen? En natuurlijk struint u ook door de leuke winkelstraatjes, langs keramiekwinkeltjes en over gezellige markten. U zult zeker de laatste niet zijn die een veelkleurig haantje, hét symbool van Portugal, als souvenir aanschaft!

Cascais & Costa do Estoril
De stranden van Cascais hebben prachtige namen als ‘Queen’, ‘Marchioness’ en ‘Pescadores’. Zij herinneren aan de tijd dat dit kustgedeelte toebehoorde aan vissers, die er hard werkten voor hun levensonderhoud, en koningen, die er zorgeloos vertoefden in hun zomerverblijven. Zandduinen, stranden, baaien en een uitbundige flora met bloemen en pijnbomen bepalen het decor. De badplaatsen bieden visrestaurants, levendige bars en winkeltjes. Lissabon ligt nabij. De sfeer is ontspannen. Kortom: het is zalig aan de Portugese kust!

boek