Rondreis Rome, Sorrento & Capri

Italië, Kras, Rondreizen

8 dagen vanaf 599.00 euro    

De combinatiereis Rome en Sorrento is al jaren een groot succes. Ontdek de ‘Eeuwige Stad’ Rome, een fascinerende stad waar al meer dan 2800 jaar geschiedenis geschreven wordt. Hier ziet u de St. Pieter basiliek, het Forum Romanum, het Colosseum en de Trevifontein. Aansluitend op ontdekkingstocht door het schitterende, aan de kust gelegen Sorrento, een ideaal uitgangspunt voor excursies naar het historische Pompei, Napels en het bloemeneiland Capri.

Slenteren over pleinen
De pleinen van antiek en trendy Rome, met hun sierlijke fonteinen, praalrijke paleizen en kerken, lenen zich uitstekend voor een slentergangetje. Toeristen en stadsbewoners mengen zich hier onder elkaar. Een must is een kijkje op het Piazzo Navona met haar 3 fonteinen, waaronder de Fontana dei Fiumi van Bernini, die verwijst naar vier grote rivieren: de Donau, de Ganges, de Nijl en Rio de la Plata. Bernini drukte ook zijn stempel op het St. Pietersplein, waar dagelijks talloze toeristen in de rij staan om de St. Pieter basiliek te betreden en waar de Paus zijn paaszegen Urbi et Orbi uitspreekt. Het Piazza de Spagna is beroemd vanwege de sierlijke Spaanse Trappen. Neem hier even een moment om zittend op de traptreden tussen jong en oud te genieten van de internationale en levendige sfeer! De absolute blikvanger van het schitterende Piazza del Popolo is de grootste Egyptische obelisk ter wereld, die trots in het midden van het plein prijkt. Naast deze prachtpleinen van wereldfaam lokken ook de kleinere, maar zeker niet minder mooie, piazza’s in de diverse stadswijken u voor een Italiaanse koffie of een heerlijke lunch!

Schilderachtig Sorrento
In de schilderachtige badplaats Sorrento staat alles in het teken van zon, zee en ‘la Dolce Vita’. Weelderige, lommerrijke tuinen, fraaie panorama’s over de baai van Napels, een levendig centrum met winkels, terrasjes, restaurants en historische trekpleisters… echt een plek voor levensgenieters!

boek