Oost-Canada

Rondreis Oost-CanadaOost Canada, ook wel Atlantic Canada genoemd, wordt gekenmerkt door de ongerepte natuur en de lage bevolkingsdichtheid. Het is voor natuurliefhebbers een ideaal rondreis gebied, maar dat geldt eigenlijk voor heel Canada. Toronto is vaak het startpunt is voor een rondreis door Oost Canada en is tevens de hoofdstad van Ontario. Deze stad is gelegen aan het meer van Ontario waar een groot recreatie gebied ligt, Ontario-Place, hier treden vaak bekende artiesten op. Bezienswaardig in Toronto is de Canadian National Tower, met een hoogte van 544 meter. Een van de bekendste excursies vanuit Toronto is die naar de Niagara Falls, één van de grootste watervallen ter wereld.

Wanneer je je rondreis voortzet naar het noorden kom je uit in een gebied met een grillige landschap. Hier vind je veel rotsachtige bergen die onderbroken worden met snel stromende riviertjes. Je kunt in dit gebied diverse boottochten maken. Wanneer je met eigen vervoer bent en graag vlot reist kun je het best langs de oevers van Lake Ontario rijden. Wanneer je op het punt bent aangekomen waar het meer overgaat in de Lawrence River zie je de plaats Kingston liggen. Vanuit Kingston kun je ook prachtige boottochten maken.

Veel rondreizen door Oost-Canada komen door de stad Ottawa, waar je veel Engelse tradities vindt. Bezienswaardig hier is Buckingham Palace met de aflossing van de wacht. Je kunt hiervandaan verder reizen langs de oevers van Ottawa River in noordwestelijke richting waar je uitkomt in North Bay. Deze plaats is gelegen aan Lake Nipissing, waarvandaan je diverse tochten kunt maken naar de Canadese wildernis. Niet ver hiervandaan vind je het Algonquin Provincial Park. Wanneer je verder naar het westen rijdt kom je uit in de provincies Manitoba en Saskatchewan. Hier vind je diverse meren,veel uitgestrekte tarwevelden en prairies.

Tijdens veel avontuurlijke rondreizen door Canada bezoek je de stad Winnipeg, bij zowel rondreizen door Oost-Canada als door West-Canada. Deze hoofdstad van de provincie Manitoba is een gezellige stad met leuke restaurantjes. Vanuit Winnipeg kun je naar het zuiden reizen waar je uitkomt bij Lake Winnipeg. Eenmaal aangekomen in de provincie Saskatchewan vind je veel prairies, meertjes, rivieren en kun je genieten van een adembenemde zonsondergang. In het noorden kun je een excursie maken door Prince Albert National Park.

Alle rondreizen Canada