Zuid-India

Zuid-India RondreisRondreis Zuid-India maken? Een rondreis door het zuiden van India is een groot verschil ten opzichte van noordlijke deel. Het is natuurlijk een stuk vlakker en het klimaat is vele malen anders. Zuid-India kent mooie interessante steden zoals Madras. Dit is de hoofdstad van de deelstaat Tamil Nadu en vaak het begin voor een rondreis door Zuid-India. Bezienswaardig in de stad zijn St. Mary;s Church en Fort St. George. Vanuit Madras kan men een excursie maken naar het dorpje Mahabalipuram, deze plaats is bekend om de van granietblokken vervaardigde Kusttempel, dat gemaakt is in de Dravidische (Zuid-Indiase) tempelstijl. Ook interessant is Kanchipuram, dit is één van de interessantste tempelsteden van India, dat ook weleens “Stad van de Duizend Tempels” wordt genoemd.

Wanneer je je reis door Zuid-India wilt vervolgen kun je vanuit Madras vliegen naar de tempelstad Tiruchchirappallie. Bezienswaardig in deze stad is de Sri Ranganatha Swamy tempel dat ligt op het eiland Srirangam. Nog een interessante tempelstad is Madurai, hier vind je het enorme Meenakshi tempelcomplex.

Wanneer je je rondreis voortzet naar de westkust van India kun je de havenplaats Cochin bezoeken. Deze stad is over verschillende eilanden verspreid. Bezienswaardig is de door Portugezen gebouwde St. Franciscuskerk, het Dutch Palace en de Chinese Visnetten.

Een rondreis India kan niet zonder een bezoek aan Mysore. Een gemoedelijke stad die beroemd is om zijn wierookstokjes. Bezienswaardig is het paleis van de maharadja. Vanuit Mysore kun je doorreizen naar plaatsen als Somnathpur en Halebid. Veel rondreizen door Zuid-India eindigen in de plaats Goa. Hier kun je na een lange rondreis heerlijk uitrusten op de kilometers lange stranden

Rondreis aanbiedingen India