Rondreizen Tibet

Rondreizen TibetTijdens een rondreis door Tibet mag een bezoek aan het Dashilimpo klooster in Xigaze niet ontbreken, maar is het daarnaast ook heel interessant om naar de hoofdstad Lhasa te trekken. Hier kun je onder andere gaan genieten van de prachtige cultuur van het land, die met name tijdens een groepsreis sterk benadrukt zal worden. Zowel tijdens de rondreizen met een groep als tijdens een individuele rondreis zal je merken dat het er in het land heel anders aan toegaat dan hier, waardoor het zeer interessant is om een keer in Tibet te gaan kijken.

Hoofdstad Lhasa
De hoofdstad Lhasa is om meerdere redenen een vast onderdeel van eigenlijk alle rondreizen. Zo is het natuurlijk de hoofdstad van Tibet, maar is het daarnaast ook het heiligste centrum van het land. Tijdens een rondreis kun je zo een bezoek brengen aan de traditionele zetel van de Dalai Lama. Wat dat betreft is het goed om er tijdens een individuele rondreis in ieder geval een bezoek aan te brengen, net als tijdens praktisch iedere groepsreis.

Xigaze met Dashilumpo klooster
Ook Xigaze (Shigatse) is een prachtige stad in Tibet. Bovendien kun je hier tijdens een rondreis een bezoek brengen aan het Dashilumpo klooster. Je kunt er ook tijdens een groepsreis of individuele rondreis voor zorgen dat je een belangrijk aspect van dit land te zien krijgt. Het is dan ook niet vreemd dat de rondreizen door Tibet over het algemeen voldoende tijd bieden om een bezoek te brengen aan Xigaze.

Bekijk hier video’s over rondreizen Tibet.


Een rondreis Tibet gemaakt? Deel hier je reiservaringen.

Azië