Royal Egypt (met 5-sterren hotel in Hurghada)

Egypte, Kras, Rondreizen

15 dagen vanaf 736.00 euro    

Cruisen over de langgerekte Nijl. De vervlogen tijden van piramides, farao Ramses, de stad Luxor, de schatten van Toetanchamon en Cleopatra herleven. Dynamisch Cairo ontdekken, dolend door nauwe straatjes met een mystieke sfeer. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde piramides van Gizeh die bewaakt worden door de imposante sfinx. Genieten van de zon aan het strand van de Rode Zee. Een roemruchte en rijke geschiedenis… Egypte ten voeten uit! Echt een prachtige rondreis! Aan het einde van de reis verblijft u in Hurghada in een 5-sterren hotel. U kunt ook kiezen voor een 4-sterren hotel. Klik dan <a href="”>hier.

Schatten van de Nijl
De machtige Nijl is, dankzij haar vruchtbare oevers, de levensader van Egypte. Het is dan ook al eeuwen het meest bewoonbare gedeelte van Egypte. De beschaving reikt terug in de geschiedenis naar 3000 jaar voor Christus. Machtige koninkrijken en oude beschavingen lieten hun voetprint achter. Tijdens een reis over de Nijl kunt u haar fascinerende schatten met gemak bezoeken. Het gebied rondom Luxor telt talloze rijkdommen, waaronder de Vallei der Koningen en Koninginnen, waar bijzondere schatten van machtige farao’s zijn teruggevonden. En ook de deels uit de rotsen gehouwen tempel van Hatsjepsoet verdient onze aandacht. De bijzondere Grieks-Romeinse tempel Kom Ombo is met zijn twee toegangen, zuilenhallen en heiligdommen volledig symmetrisch. Andere bijzondere schatten zijn de goed bewaard gebleven Horus tempel en de tempel van Philae, ook wel de ‘Parel van Egypte’ genoemd.

Cairo & de piramides van Gizeh
Wereldstad Cairo met de wereldberoemde piramides! Een niet te missen bezienswaardigheid, rijk aan historie en een unieke sfeer. Ruïnestad Memphis, dodenstad Sakkara, het interessante Egyptisch Museum met bijzondere schatten uit de oudheid en niet te vergeten de piramides van Gizeh. Al sinds de 26e eeuw voor Chr. onder het wakende oog van de Sfinx. Wat indrukwekkend om oog in oog te staan met deze wereldwonderen!

boek