Safari Kenia en Tanzania

Kenia, Kras, Rondreizen

15 dagen vanaf 2669.00 euro    

In het oosten van Afrika liggen Kenia en Tanzania, landen die u ongetwijfeld zullen imponeren met al hun natuur- en wildpracht. Het is dan ook dé bestemming voor het maken van safari’s en het spotten van wild. De uitgestrekte savanne is namelijk uniek in de wereld vanwege de ontelbare grote zoogdieren die hier leven. Leer de Masai kennen, de misschien wel beroemdste en zeker de kleurrijkste stam van Oost-Afrika, en verken de vele natuurparken en reservaten!

Natuurparken van wereldfaam
Karibu sana! Oftewel: hartelijk welkom in Kenia, het gastvrije land van rijke tradities en gewoonten, aparte klederdrachten, exotische vruchten en bovenal uitgestrekte wereldberoemde natuurparken! Zoals het Masai Mara National Park, met de spectaculaire grote trek van ruim 1 miljoen gnoes, één van de meest massale wildbewegingen ter wereld. Zeer gevaarlijk voor de gnoes is de oversteek over de Mara-rivier, waar krokodillen op een lekker hapje liggen te wachten! Het bekoorlijke Naivasha meer op de bodem van de Great Rift Valley met haar waterlelies, papyrusplanten, nijlpaarden en vogels. De vruchtbare Ngorongoro kraterbodem in Tanzania, met een heus zoutmeer waar flamingo’s zich prima thuis voelen. Op de grasrijke kraterbodem leven buffels, zebra’s, gnoes, antilopen en knobbelzwijnen. Dit is tevens één van de weinige plaatsen in Tanzania waar de kans groot is op een unieke ontmoeting met de zwarte neushoorn. De uitgestrekte vlakten van het Serengeti National Park, het Amboseli National Park aan de voet van de machtige 5895 m hoge Kilimanjaro, het ‘Dak van Afrika’… wat een indrukwekkende landschappen!

De tradities van de Masai
In Kenia en Tanzania leven vele verschillende etnische groepen en stammen. De bekendste is de Masai, één van de kleurrijkste stammen van Oost-Afrika. Ze trekken door het land in hun felgekleurde lange gewaden en houden er eeuwenoude tradities en gebruiken op na. Danst en springt u met hen mee?

boek