Stedenreis Highlights Moskou & St. Petersburg

Kras, Rondreizen, Rusland

7 dagen vanaf 699.00 euro    

De twee meest opzienbarende steden in het indrukwekkende Rusland nodigen u van harte uit om kennis te komen maken. Een aantrekkelijk excursieprogramma tijdens deze reis laat u kennismaken met regeringsstad Moskou en zijn kleurrijke Kremlin, het historische Rode Plein en uitbundig versierde metrostations. In St. Petersburg bewonderen we de Petrus en Paulus vesting en het befaamde Hermitage museum, gevestigd in met elkaar verbonden paleizen van tsaren.

Het hart van Rusland
Moskou, het hart van Rusland. Het Kremlin vormt een overweldigende kennismaking met ’Moedertje Rusland’ en ’Vadertje Tsaar’. De gebouwen voor de politieke top zijn niet toegankelijk, maar we kunnen ons er vergapen aan tal van bijzondere kathedralen en kerken, erfgoederen van de rijke Russische tsaren. U moet beslist ook ééns uw leven op het Rode Plein, het hart van de stad, gestaan hebben. Hier vindt u het mausoleum van Lenin en de Basiliuskathedraal van Ivan de Verschrikkelijke. Het beruchte KGB-complex, het Witte Huis, warenhuis GUM, de legendarische metrostations, kunstwerkjes op zich… Moskou heeft zoveel boeiends te bieden!

Hermitage… het kunstwalhalla
De wereldbefaamde Hermitage in St. Petersburg is één van de grootste en meest veelzijdige musea ter wereld. Het is gevestigd in het vroegere Winterpaleis en diverse aangrenzende gebouwen. De 360 expositieruimten tonen bijna 3 miljoen kunstvoorwerpen en er zijn uiteraard ook werken van Rembrandt en andere grote Hollandse meesters te bewonderen. De immense collectie van de Hermitage vindt zijn oorsprong in de verzameling van de Tsaristische familie. Leuk detail is dat er in de Hermitage méér schilderijen van Rembrandt te vinden zijn dan in het Rijksmuseum in Amsterdam! Om alles te kunnen zien, moet u hier eigenlijk nog eens terugkomen! Een prettige gedachte en meteen een goed voornemen, nietwaar?

boek