Andalusië

Rondreis AndalusiëEen rondreis Andalusië is er één om nooit te vergeten. Het klimaat, de cultuur, de natuur en natuurlijk zee maken van gebied voor iedere reisvorm een waar paradijs. Door de reisorganisaties worden diverse rondreizen naar Andalusië. Dit zijn vaak groepsrondreizen of Fly-drives. Vaak kun je dit combineren met een strandbestemming aan één van de costa’s.

Tijdens een rondreis kun je de stad Granada bezoeken, waar vroeger de Moren woonde. Interessant is het prachtige Moorse Paleis, het Alhambra en het daarbij gelegen Generalife. Ook de kathedraal die midden in het centrum staat is een bezienswardigheid waard. Wanneer je verder reist kom je aan in Cordoba, waar ook veel Moorse monumenten staan, zoals de Mezquita, een prachtige oude Arabische moskee. Indrukwekkend hier zijn de 800 pilaren die allemaal verschillend van lengte zijn. Verder is Cordoba een leuke stad om een aantal dagen te verblijven. Je vind hier leuke restaurantjes in de schilderachtige wijken met smalle straatjes.

Een andere grote Moorse stad in Andalusië is Sevilla. Bekend in Sevilla is de jaarlijkse Semana Santa (heilige week voor pasen) en de aaropvolgende Feria (feestweek), wanneer je rond deze tijd in Sevilla bent mag je dit niet missen. Nog een grote stad in Andalusië is Malaga. Dit is vaak het startpunt voor een rondreis Andalusië. Bezienswaardig zijn de kathedralen Catedral de Málaga en Catedral de la Encarnación.

Wanneer je een fly-drive naar Andalusië boekt kun je nog de Sierra Nevada bezoeken. Een bekende wintersportplaats hier is Sol y Nieve. Van november tot en met mei is dit een sneeuwzekere plaats met veel zon. Deze plaats is prima te bereiken vanuit Malaga en Granada.

Rondreis aanbiedingen Spanje