Fascinerend Ecuador en Galapagos Eilanden

Ecuador, Kras, Rondreizen

18 dagen vanaf 2599.00 euro    

Ecuador is één van de kleinste Andeslanden, maar zeer groots in diversiteit! Van het tropische oerwoud in de Amazone tot imposante kilometershoge vulkaanreuzen, van de bedrijvigheid in metropolen als Quito en Guayaquil tot de authenticiteit van indianenbergdorpjes… het Zuid-Amerikaanse Ecuador zal u zonder twijfel betoveren met haar natuurpracht, uitbundige kleuren, altijd lachende bevolking en de klanken van de panfluit!

Divers Ecuador
Koloniale steden, besneeuwde vulkanen, Amazone jungle, het is allemaal te vinden in Ecuador. De bevolking is kleurrijk en divers. Het land is klein en overzichtelijk. We bewonderen Quito en Cuenca met hun koloniale sfeer en verkennen het regenwoud van de onmetelijke Amazone. Tevens maken we kennis met de vriendelijke indianen van Otavalo, die hun welvaart te danken hebben aan de textiel en de muziek van de zo typische panfluit. Het zijn de twee grootste exportproducten van deze inheemse bevolking. Een bezoek aan de levendige en kleurrijke indianenmarkt mag niet ontbreken. De geur van wol, de aardige mensen, de bedrijvigheid… de sfeer is uniek! In Papallacta en Baños kunt u ontspannen in de warme en thermale baden. Andere hoogtepunten zijn de Chimborazo (6310 m), de hoogste berg van het land en Ingapirca, met overblijfselen van de korte periode waarin de Inca’s in Ecuador huis hebben gehouden. Bent u klaar voor dit ware avontuur rond de evenaar?

De Galápagos eilanden
Deze rondreis is inclusief enkele dagen op de Galápagos eilanden, duizend kilometer uit de kust gelegen in de Stille Oceaan. In deze archipel, bestaande uit 13 prachtige en ongerepte vulkaaneilanden (ook wel de ‘betoverde eilanden’ genoemd), kunt u uitgebreid genieten van de unieke en ongelooflijk diverse flora en fauna. Een zeer kostbaar ecosysteem!

boek