Iedereen droomt natuurlijk van lange reizen door verre landen. Een backpackreis door Australië of een rondreis door Amerika met de auto. Het bewandelen van de Chinese Muur, het eten van een pizza in Napels of het bewonderen van de Taj Mahal. Het zijn allemaal activiteiten die bij velen op een bucket list gevonden kunnen worden. Helaas kosten dit soort reizen niet alleen tijd, maar ook geld. En dat zijn precies twee dingen waar de meeste mensen helaas nooit genoeg van kunnen hebben. Gelukkig zijn er ook reizen of uitjes die minder geld en tijd hoeven te kosten. Kan je bijvoorbeeld niet gemakkelijk vrij krijgen van je werk, dan wil je iets leuk maken van het weekend. Voor een kort uitje is het zodoende gemakkelijk om in ons eigen kikkerlandje te blijven. Maar wees niet getreurd, want ook Nederland heeft mooie plekken en leuke activiteiten. In deze blog bespreek ik een aantal leuke uitjes in Nederland die binnen een kort tijdsbestek gedaan kunnen worden en ook nog eens weinig geld hoeven te kosten.

Scheveningen

Wat is er nou lekkerder dan een weekendje lekker op het strand genieten van de zon, de zee en het lekkere eten? Eigenlijk niks, behalve het feit dat zo’n weekendje helemaal niet veel hoeft te kosten. Met een nachtje slapen, kan je al een volledig weekend in het zonnetje verblijven. Google simpelweg ‘goedkoop hotel scheveningen’ en je weekendje genieten kan beginnen.

Kinderdijk

Kinderdijk is een van die plekken die onder toeristen erg bekend is. Echter zijn veel Nederlanders nog steeds niet bekend met deze plek of zijn er wel bekend mee, maar hebben het nooit bezocht. Dit is het echter wel waard.  De velen molens maken voor een prachtig beeld en maken daarnaast ook nog eens voor een mooie omgeving om te fietsen. Als je dus graag een actief weekend wilt, is het leuk om een dagje rond Kinderdijk te fietsen. De andere dag zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken om Rotterdam te verkennen.

Waddeneilanden

Als je mensen vraagt om Nederland te tekenen, dan zal je waarschijnlijk een redelijk accurate vorm krijgen van het vasteland van Nederland. Echter worden de Waddeneilanden hierbij vaak vergeten. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog maken allemaal voor een leuk weekend. Texel kan met de pond bereikt worden via de haven van Den Helder. Terschelling, Vlieland en Ameland kunnen via de Friese havens van Harlingen of Holwerd bereikt worden. Ten slotte kan Schiermonnikoog via de Groningse haven Lauwersoog bereikt worden.