Naar buiten gaan is heerlijk! Zeker als je een hele dag op kantoor heb gezeten of in de bibliotheek om te studeren. Vooral de eerste stappen die je buiten zet waarbij de frisse lucht je tegemoet komt vind ik altijd genieten. Maar ook als je wat langer buiten bent en je inmiddels gewend bent aan de kou. Ik zou soms wel uren buiten kunnen zijn. Behalve als het heel hard regent natuurlijk. Is jouw goede voornemen toevallig ook meer buiten zijn, maar weet je niet zo goed wat je buiten kunt doen? Lees dan nu deze blog over mijn favoriete buiten-activiteiten. Ik garandeer je dat je geïnspireerd erdoor raakt, en over een halfuurtje buiten staat!

Fietsen

Mijn eerste favoriete buiten-activiteit, en misschien ook wel de allerleukste, vind ik fietsen. Ik ben echt dol op fietsen. Allereerst omdat je naast frisse lucht ook nog beweging krijgt, en dat is goed voor zowel ontspanning als voor je lichaam. Daarnaast omdat je het hierdoor natuurlijk niet meer koud hebt, ook al is het onder nul of waait het heel hard. En tot slot omdat je veel meer kunt zien dan als je gaat wandelen. Soms ga ik zelfs naar een vriendin fietsen die in een andere stad woont. Je bent dan wel even onderweg, maar het geeft ook enorm veel voldoening. En als je de afstanden niet zo ziet zitten, dan kan je ook voor een van de e-bikes gaan. Die doet deels het werk voor je. Dan is de drempel niet zo hoog om op de fiets te gaan!

Naar het strand

Mijn tweede favoriete buiten activiteit is toch echt wel naar het strand gaan. ‘Lekker uitwaaien’, zoals mensen vaak zeggen. Ik weet ook niet zo goed waarom ik, en met mij heel veel andere mensen, dit zo lekker vind. Maar op de een of andere manier geeft de kust en het geluid van de zee mij een bepaalde rust. Ik vind zelfs in de winter dat je, als je jezelf erop kleedt, prima naar het strand kunt gaan. En als je het even te koud krijgt dan moet je wat harder door wandelen of even in een strandtent een lekkere warme chocomel drinken. Met slagroom natuurlijk!

Kamperen

Mijn laatste favoriete buiten-activiteit is kamperen. Ik doe dit eigenlijk veel minder dan ik wil, omdat je hier wel even een paar dagen voor uit moet trekken. Kamperen is hierdoor helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar ook juist als je heel druk bent kan kamperen voor fijne ontspanning zorgen. Doordat je niet even ‘een paar uurtjes’ er tussenuit bent maar gewoon echt een paar goede dagen, kan je pas écht tot rust komen. En als je met iemand gaat, is dit een fijne manier om veel bij te praten, te lachen en nader tot elkaar te komen. Het kan dus ook heel romantisch zijn als je met de juiste persoon gaat… Heerlijk!