Vorige zomervakantie ben ik samen met wat vrienden op vakantie in Italië geweest. We zaten middenin Toscane, een provincie bekend om zijn wijnen en prachtige omstreken. Wij waren twee weken weg en hebben van alles gezien en gedaan: steden doorgelopen, bekende gebouwen gezien en natuurlijk een beetje rusten op het strand. Hier onder staat omschreven hoe deze vakantie eruit zag, maar ik kan alvast een kleine spoiler geven: ik heb de beste tijd gehad!

De eerste week

Omdat wij moe waren van de lange autorit, besloten we om de eerste paar dagen wat tijd te nemen om uit te rusten. Wij zaten op de Camping Albatros, een camping met veel verschillende faciliteiten, die dichtbij de zee staat. Hier hebben we zeker gebruik van gemaakt! Het was erg rustgevend en gaf ons weer de energie die we nodig hadden voor de rest van de vakantie.  

Middenin de eerste week besloten we om terug de auto in te gaan voor iets meer dan een uurtje en een dagje naar Pisa te gaan. We hebben hier de hele dag rondgelopen, kijkend naar alle gebouwen en kraampjes. In Pisa zijn we onder andere naar het Piazza dei Miracoli en de Dom geweest, en hebben we ook even door de winkelstraat Corso Italia gelopen. Natuurlijk konden we de stad niet overslaan zonder ook langs de Toren van Pisa te gaan. Daar hebben we de bekende toeristenfoto gemaakt en toen was het tijd om terug te gaan naar de camping.

Ons volgende uitstapje van de camping af, was naar Siena toe. De stad ligt ongeveer anderhalf uur van onze camping af. Hier zijn we bijna meteen op de Kathedraal van Siena afgelopen, een grote kathedraal afgemaakt in de 15e eeuw. Daarnaast zijn we ook over het Piazza del Campo heengelopen en hebben we verschillende musea bezocht. Net zoals na een dagje Pisa waren we bekaf na uren lopen en zijn wij weer voldaan teruggegaan naar de camping.

De tweede week

De tweede week zijn wij begonnen door naar Florence te rijden, bijna 2 uur van onze camping af. De reis was het zeker wel waard. Wij hebben er verschillende kerken en paleizen bezocht, zijn over bekende bruggen naar bekende pleinen gelopen en hebben allerlei andere kunstwerken en gebouwen gezien. Het is een prachtige stad en ik ben zeker blij dat ik het kon zien.

Als laatste grote trip zijn wij naar Piombino gegaan. Dit was eerst een eiland, maar is over de eeuwen heen aan het vasteland gegroeid. Hier hebben we nog een kathedraal gezien, maar ook een stadspoort uit 1212 en zijn we gewoon door de straatjes van de stad heengelopen. Ook dit was een prachtige plek, waar ik heel blij om ben dat ik het heb kunnen bekijken.

Tussen de tripjes door hebben wij vooral gerust op de camping en zijn we naar kleinere steden geweest of hebben we rondgereden door het Italiaanse landschap. Ik heb een fantastische vakantie gehad en zou het zeker aanraden aan iedereen die een keertje naar Italië wilt!