Rondreis Andalusië & Marokko

Kras, Rondreizen, Spanje

15 dagen vanaf 899.00 euro    

Een indrukwekkende combinatiereis van het mooiste van Spanje én Marokko. Niet verwonderlijk dat we juist deze landen gecombineerd hebben, want in het Spaanse Andalusië vinden we prachtige steden als Sevilla en Granada, die hun gouden eeuw beleefden onder heerschappij van de islamitische Moren. Eenmaal de nauwe Straat van Gibraltar overgestoken, bevinden we ons in een totaal andere wereld, die zo gebruikt kan worden als decor voor de sprookjes uit Duizend-en-één-nacht!

Córdoba
Córdoba, een prachtstad met een overwegend Moorse architectuur, is vooral bekend vanwege zijn Mezquita. Deze moskee is zonder twijfel één van de belangrijkste islamitische monumenten van Europa. Moorse en christelijke invloeden gaan hier prachtig samen. Maar ook de joodse wijk, met sfeervolle straatjes en de synagoge, is een slentergangetje waard. Bezienswaardig zijn verder gotisch kasteel Alcázar de los Reyes en de Calle de las Flores met talloze planten en bloemen in potjes aan de muren. Een echt Spaans plaatje! In het fraaie oude stadshart van Córdoba zijn ook vele leuke winkelmogelijkheden, moeiteloos zult u mooie souvenirs weten te vinden. U kunt er bovendien in de talloze restaurants en tapasbarretjes smullen van typisch Spaanse lekkernijen, vergezeld door goede wijnen!

Koningssteden van Marokko
Rabat, de hoofdstad van Marokko. Een wandeling door de wijk Le Kasbah, met prachtige doorkijkjes naar de zee. Het door ontelbare palmen omgeven Marrakech, een parel van een stad die u beslist eens in uw leven moet zien, of beter gezegd: ervaren. De ondergaande zon kleurt de stad vuurrood en op het Djemaa-El-Fna plein staan magische gebeurtenissen te wachten. Door de monumentale stadspoort betreden we het compacte en geheimzinnige Meknès. In het oude Fès dolen we door steegjes, langs leerlooierijen en andere geheimzinnige werkplaatsjes. De Marokkaanse koningssteden… ronduit betoverend!

boek