Rondreis China Compleet

China, Kras, Rondreizen

22 dagen vanaf 1899.00 euro    

Cultuurrijk China, magisch en keizerlijk. Tijdens deze veelomvattende rondreis kunt u zich een goed beeld vormen van de veelzijdigheid van dit immense land. Landschappen zo mooi dat ze voor altijd op uw netvlies gebrand zullen staan. Steden zo levendig dat u zich nog lang de verkeersdrukte, het leven in de traditionele wijken, de contrasterende moderne bouwwerken en de schatten van tempels zult herinneren. Tuinen, archeologische vondsten, een nieuwsgierige bevolking… op naar China!

Metropolen & Werelderfgoed
Naast een bezoek aan de bruisende metropolen Beijing, Shanghai en Hongkong staat deze reis ook in het teken van prachtig Chinees werelderfgoed. China’s beroemdste schat is ongetwijfeld de Grote Muur, behorende tot de wereldwonderen en een absolute must bij een bezoek aan China. De ervaring om een stukje over de deels gerestaureerde muur te wandelen is uniek! Daarnaast bewonderen we onder meer de oude stad van Pingyao, een bijzonder goed bewaard gebleven traditionele Han-stad en mogen ook de tuinen van Suzhou, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, niet ontbreken.

Hutongs, grotten & tuinen
Op ontdekkingstocht door de hutongs! Deze ommuurde traditionele woonwijken in Beijing bestaan uit talloze kleine nauwe straatjes, waaraan ontelbare piepkleine huisjes grenzen. Restaurantjes, Go-spelende Chinezen op straat en souvenirwinkeltjes… alles binnen handbereik. Maar er valt nog veel meer te ontdekken tijdens deze reis. Wat dacht u van de indrukwekkende Boeddhabeelden van Datong? Eeuwen geleden zijn de beelden uitgehouwen uit de grotten bij Datong. Sommige beelden zijn na al die jaren nog steeds kleurrijk beschilderd en ze variëren van kleine Boeddha’s tot reusachtig grote. En dan hebben we het nog niet eens over de serene Chinese tuinen gehad! Bent u klaar voor deze aaneenschakeling van Chinese hoogtepunten?

boek