Rondreis Highlights of Vietnam

Kras, Rondreizen, Vietnam

17 dagen vanaf 1699.00 euro    

Vietnam, ook wel het ‘Land van de Rijzende Draak’ genoemd, is een intrigerende reisbestemming. Duizenden mythen en legenden worden hier al eeuwenland verteld. De historie is rijk en turbulent. De natuur is prachtig en afwisselend, met onder meer rivierdelta’s, vruchtbare dalen met gifgroene rijstvelden en koraaleilanden. Voeg daarbij het aangename klimaat, de gastvrije bevolking en een keur aan heerlijke gerechten en u heeft hét recept voor een prachtige rondreis!

Van Mekong Delta tot Halong Bay
De Mekong Delta, ook wel de ‘broodmand’ van Vietnam genoemd, is erg vruchtbaar met gifgroene rijstvelden en authentieke dorpjes. Per boot varen we door het netwerk van kanalen en zijrivieren van de Mekong rivier. We bezoeken de drijvende markt waar de geuren en kleuren u zullen verbazen. Een ander hoogtepunt in Vietnam is Halong Bay, wat betekent ‘waar de draak in de zee daalt’. Een boottocht langs de prachtige eilanden, raadselachtige rotspartijen, donkere grotten en stranden die in vele sagen en mythen worden genoemd, zijn ronduit betoverend!

Oriëntaalse (wereld)steden
De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minh City, eerder bekend als Saigon! Een indrukwekkende stad waar het leven zich afspeelt bij de rivier en in Chinatown. Hoi An kent een rijke geschiedenis en sfeer. Dwaal door de kleine straatjes of kies een restaurant aan de oude haven om voortreffelijk te eten. Wellicht heeft u genoeg tijd om bij een vriendelijke kleermaker een pak of jurk op maat te maken. Hué is de Koninklijke stad gelegen aan de Parfum rivier. Per boot ontdekken we de magische rivier, de pagodes en de Citadel. Hanoi, de Vietnamese hoofdstad, is door zijn turbulente verleden een stad van contrasten. De prachtige tempels, sfeervolle parken en betoverende vijvers zijn typisch Vietnamees. Stuk voor stuk steden die rijk zijn aan cultuur en doorweven zijn van Franse invloeden. Ze hebben elk hun eigen sfeer, verbazingwekkende verkeersdrukte en gastvrije inwoners.

boek