Rondreis Highlights van Turkije

Kras, Rondreizen, Turkije

15 dagen vanaf 493.00 euro    

Bent u op zoek naar de rondreis ‘De Zwarte Zee & Anatolië’? Kijk dan hier!

Wilt u alles zien van Turkije? Van de antieke steden als Perge, Aspendos en Efeze tot de bruisende metropool Istanbul en van de populaire badplaats Antalya tot de hoofdstad Ankara. Ook de prachtige natuurwonderen van Pamukkale en de tufsteenlandschappen van Cappadocië staan op het programma. Turkije is een uiterst gastvrij land met een vriendelijke bevolking en een zeer gevarieerde keuken. Kortom, een unieke rondreis met vele highlights.

Gastvrijheid, eten & drinken
De Turkse gastvrijheid is hartelijk en oprecht. U moet niet verbaasd opkijken als u in een winkel of op een markt, terwijl u net van start bent gegaan met afdingen, een klein glaasje appelthee met een flinke schep suiker aangeboden krijgt! Smul van de dolma gerechten: onder meer gevulde paprika’s, wijnbladeren, courgettes en artisjokken. Ook de meze, koude en warme voorgerechtjes, zijn populair en vormen een sociaal aspect. Vergeet ook niet te snoepen van mierzoete en kleverige gebakjes zoals baklava… de Turken zijn er dol op, u vast en zeker ook! En… proosten op het goede leven in Turkije doet u natuurlijk met een raki, de nationale, anijsachtige drank.

Turkse natuurwonderen
Naast tal van schitterende steden, bijzonder rijk aan historie, cultuur en sfeer, herbergt Turkije ook prachtige natuurverschijnselen. Zoals Cappadocië, een sprookjesachtig tufstenen gebied met wonderlijke en bizarre rotsformaties, gevormd door vulkaanuitbarstingen en eeuwenlange erosie. De talloze grotwoningen en ondergrondse steden vormden in de middeleeuwen een uitstekend vluchtoord voor christenen die door de Arabieren verjaagd werden. In Pamukkale, wat ‘katoenen kasteel’ betekent, bewonderen we de bekende witte kalksteenterrassen, ook een vulkanisch verschijnsel. Het water, met koolzuur, zwavel, ijzer en magnesium heeft een geneeskrachtige werking. Het uitzicht over het dal van Denizli is, vooral bij zonsondergang, adembenemend!

boek