Rondreis India – Rajasthan & Varanasi

India, Kras, Rondreizen

16 dagen vanaf 1269.00 euro    

Laat u verleiden door het mysterieuze, koninklijke en kleurrijke India! De gracieuze Taj Mahal, de ‘roze stad’ Jaipur en het heilige Varanasi, gelegen aan de oevers van de Ganges. Dit zijn slechts enkele fascinerende hoogtepunten. Overal waar u kijkt, ziet u wapperende gebedsvlaggetjes, heilige koeien, oude pelgrimsoorden, drijvende kaarsjes, boeddhistische kloosters en hindoeïstische gebeds rituelen… u gaat het allemaal beleven in het mooie noorden van India.

Rajasthan, land van de koningen!
Charismatisch, mysterieus, kleurrijk, betoverend, romantisch en koninklijk… het zijn slechts enkele termen waarmee we de noordelijke Indiase provincie Rajasthan kunnen omschrijven. Sierlijke paleizen, robuuste forten en levendige steden liggen in het mooie decor van woestijnen op uw komst te wachten. U kunt er op chaotische bazaars op zoek gaan naar de prachtigste souvenirs. Beschikt u over de kunst om goed af te dingen? Duik één van de vele musea binnen en roep de Indiase cultuur, historie en traditie tot leven. Geniet van de geur van specerijen, bloemen, wierook, sandalhout en eucalyptus. Maak een ontdekkingstocht in een riksja en neem het straattafereel in u op. Wat lijkt Nederland ver weg. Kortom: waan uzelf een heuse Maharadja op dit fascinerende plekje op aarde!

Taj Mahal, symbool van de liefde
De gracieuze Taj Mahal, Perzisch voor ‘Paleis van de Kroon’ is één van de ‘nieuwe’ wereldwonderen en ongetwijfeld één van de mooiste bouwwerken ter wereld. Zonder twijfel hét symbool van India. Dit schitterende witmarmeren monument in de stad Agra is tussen 1631 en 1653 in opdracht van Mogul-keizer Shah Jahan gebouwd ter ere van zijn overleden vrouw Mumtaz. Zelden is liefde zo subtiel in materie vertolkt! Zo harmonieus en perfect symmetrisch. Een indrukwekkend voorbeeld van de Mogul-architectuur waarvan de schoonheid u beslist doet verstommen!

boek