Rondreis Klassiek Cuba

Cuba, Kras, Rondreizen

16 dagen vanaf 1719.00 euro    

Het zonnige Cuba is gelegen in het Caribisch gebied en beschikt over een afwisselend, groen landschap en kent een rijke maar roerige historie. Het vrolijke land van passionele dansen, rum en sigaren wordt getypeerd door schitterende oldtimers, koloniale steden en een uiterst vriendelijke en levendige bevolking. Op elke hoek van de straat komen de Cubanen u dansend op de muziek tegemoet. Wilt u altijd al eens terug in de tijd? Ga dan naar klassiek Cuba!

Oldtimers & de Malecón
Autoliefhebbers kunnen in Cuba hun hart ruimschoots ophalen. De talloze geïmporteerde Amerikaanse oldtimers met hun pastelkleuren en glimmend chroomwerk bepalen het straatbeeld in de koloniale steden. De Cubaanse sfeer proeft u in de avonduurtjes, wanneer de Cubanen zich op straat begeven en de pleinen bevolken. Slenter met hen mee over de Malecón boulevard van Havana. Beleef het land! Ga nú nog, voordat de modernisering een stukje van de authenticiteit van Cuba wegneemt!

Fidel Castro en Che Guevara
Cuba, het land van de passionele salsa, de revolutionaire strijder Che Guevara, de welbekende sigaren en nimmer afl atende levenslust! Ook het roemruchte koloniale verleden wordt nog altijd in ere gehouden, de oude huizen en kerken zijn terug te vinden in zo’n beetje elke stad. De charmante hoofdstad Havana doet de jaren ’50 van de vorige eeuw herleven, de straten worden bevolkt door kleurige oldtimers en op de Malecón-boulevard wordt de ziel van Havana tot leven gebracht. Trinidad met haar fraai gerestaureerde centrum en pastelkleurige herenhuizen. Pinar del Rio, centrum van de tabaksteelt. En dan hebben we het nog niet gehad over de intieme baaien met hun boeiende onderwaterleven. Verheugt u zich al op een ontmoeting met de vriendelijke Cubanen die altijd lijken te glimlachen en houden van swingen tot in de late uurtjes op vrolijke Latijns Amerikaanse klanken! Danst u de salsa met hen?

Cubaanse specialiteiten
Wie Cuba zegt, zegt direct… sigaren! In de heuvels rondom Viñales vinden we groene tabakvelden en talloze tabakschuren, waar volgens kenners de beste en lekkerste sigaren ter wereld vandaan komen. Wellicht kunt u proberen om een eigen sigaar te rollen, na uitleg van een professionele tabaquero. Nóg zo’n typisch Cubaans product is rum, dé nationale drank en één van de voornaamste exportproducten. De rum wordt gemaakt van suikerriet afkomstig van Cubaanse plantages. Bacardi en Havana Club zijn wereldberoemde rum-merken! Ook zo typisch Cuba… de muziek met haar tropische Caribische klanken en unieke stijlen! Niet weg te denken uit het dagelijks leven van de Cubanen, die dansend en zingend door het leven lijken te gaan. Tip: koop een CD van de beroemde Buena Vista Social Club en waan u thuis het hele jaar door weer even terug in Cuba!

boek