Rondreis Thailand Compleet

Kras, Rondreizen, Thailand

22 dagen vanaf 1379.00 euro    

Beschermde natuurgebieden, het traditionele leven bij de bergstammen, levendige markten, fascinerende monumenten uit een lange en boeiende historie… u vindt het allemaal in het ‘Land van de Eeuwige Glimlach’. Dit in combinatie met de handelsgeest en creativiteit van de altijd vriendelijke Thai en de verering van Boeddha in de talloze prachtige tempels maken van Thailand een vakantiebestemming van formaat. En waar anders is het fijner nagenieten van alle reisindrukken dan op het hagelwitte strand van Koh Samui?

Een brug met een berucht verleden
Een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’ zal zeker een grote indruk achterlaten… wat een historie! De spoorweg die in de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen werd aangelegd en waarbij velen het leven lieten is zeker een bezoek waard. Bij deze spoorlijn ligt het War Cemetry, indrukwekkende begraafplaatsen, waar vele Engelsen, Australiërs en Nederlanders liggen. U kunt hier een treinrit maken over de dodenspoorweg. Het uitzicht over de rivier is adembenemend. Hoogtepunt van deze tocht vol bochten langs ravijnen en rotspartijen is ongetwijfeld het ‘Death Railway Viaduct’.

Boeddha’s en Tempels
Niet alleen Bangkok staat bekend om haar vele gouden tempels en ontelbare boeddha beelden, ook de oude hoofdstad Ayutthaya heeft haar schoonheden. De talrijke tempelruïnes weerspiegelen de rijkdom van weleer. Sukothai was eens hoofdstad van Thailand. Hier duiken we het boeiende verleden in tijdens een bezoek aan het Historical Park, met immense boeddhabeelden en een prachtig park met serene lotusvijvers. Wat een rust! Eén van de mooiste tempels in Thailand, de Doi Suthep-tempel, ligt prachtig gelegen in de bergen in het noorden. Als u de 300 treden, geflankeerd door slangen met drakenkoppen, heeft bewandeld, zult u stil worden bij het prachtige uitzicht over de stad Chiang Mai en de groene valleien met jungle en rijstvelden.

boek