Rondreizen

Reissoorten

RondreizenWat zijn rondreizen? Dit zijn reizen waarbij je meerdere plekken van een gebied of land bezoekt. Hierbij overnacht je over het algemeen in verschillende accommodaties. Het kan zijn dat je een aantal nachten in dezelfde accommodatie verblijft omdat je een bepaald gebied ,waar je je op dat moment bevindt, in een aantal dagen wilt verkennen. Vervolgens reis je weer verder naar het volgende gebied.

Vervoer
Je verplaatsten tijdens een rondreis kan op verschillende manieren. De meest voorkomende vervoersmiddelen tijdens een rondreis zijn; de touringcar, minibus, cruiseschip, trein en de auto (autorondreis). Bij de meeste groepsreizen wordt gebruik gemaakt van een touringcar. Bij individuele rondreizen zie je vaak andere vervoersmiddelen zoals fiets, trein of reist men zelfs te voet (backpacken).

Accommodatie
De accommodaties zijn in veel landen erg verschillend. De meeste grote reisorganisaties zorgen over het algemeen voor dat de reizigers in redelijk tot goede accommodaties verblijven. Voornamelijk bij groepsreizen heb je de meeste kans op een goed hotel. Bij individuele rondreizen kan het heel verschillend zijn. Een reden hiervoor is dat een individuele rondreis vaak ook door de reiziger zelf wordt samengesteld, waarbij de reiziger zelf een keuze uit diverse accommodaties maakt. Dit kunnen budget hotels of overnachtingen op basis van Bed&Breakfast zijn maar ook luxe accommodaties. Ook heb je tijdens een rondreis in het buitenland vaak te maken met traditionele authentieke accommodaties, zoals de Lodges in Afrika, de Paradores in Spanje en de Pousadas in Portugal, wat vaak tot een leuke verrassing kan leiden.

De rondreis aanbieders
Er zijn veel reisorganisaties die rondreizen aanbieden. Bekende Nederlandse aanbieders zijn onder andere FOX Vakanties, Djoser en NRV Holiday. Ook zijn er veel kleinere organisaties die ook interessante reizen aanbieden naar de mooiste bestemmingen. De kleinere aanbieders zijn vaak meer gespecialiseerd in een bepaald gebied of land. Zo zijn er diversere rondreis aanbieders die gespecialiseerd zijn in bepaalde bestemmingen zoals bijvoorbeeld Thailand, India en Indonesië. Op deze website bieden we de mogelijkheid om verschillende goede reisorganisaties per bestemming te vergelijken. Bekijk alle landen op onze bestemmings pagina.