Rondreizen door Gambia

Blog

Rondreizen door GambiaEen rondreis naar Gambina maken? Ook al staat dit land nog lang niet in alle reisgidsen vermeldt, Gambia leent zich bijzonder goed voor een combinatiereis. Eerst een 8-daagse rondreis en aansluitend een 8 daagse verblijf aan het strand. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld, maar zo zijn er meer dan voldoende combinatie reizen naar Gambia en omgringende landen mogelijk.

Rondreizen in Gambia
Een rondreis door Gambia begint vrijwel altijd in de hoofdstad Banjul. Interessant om hier te bezoeken is zijn het Nationale Museum of de St. Alberts Markt. Waar je meer naar het oosten reist kom je uit in Georgetown. Deze plaats is vrij primitief maar wel de moeite waard om te bezoeken. In de omgeving liggen de rijstvelden en de Wassau Stone Circles. Wanneer je weer meer naar het westen van Gambia trekt is het aan te raden een jeep safari te maken, aansluitend is het leuk om nog een boottocht te maken door het uitgestrekte mangrovegebied.

Heerkijk uitrusten op het strand?
Wanneer je rondreis erop zit en je nog een week op het strand wilt uitrusten dan zijn er genoeg mogelijkheden. De belangrijkste badplaatsen liggen in de buurt van de hoofdstad Banjul. Enkele badplaatsen in deze omgeving zijn: Bakau, Faraja, Kotu en Kolili.