Noord-India

Rondreis Noord-IndiaRondreizen door Noord-India is een stuk populairder dan rondreizen door het zuiden van India. Vaak worden deze rondreizen georganiseerd in combinatie met Nepal en Tibet, de wat kortere reizen beperken zich tot de gouden driehoek (Dehli, Agra en Jaipur). De meeste reizen starten in de Hoofdstad New Dehli of Bombay, waarvandaan je veel kanten op kunt. In New Dehli zelf kun je de overwinningstoren Qutb Minar en het Rode Fort bezichtigen. Wanneer je van shoppen houdt is de kleurrijke winkelstraat Chandni Chowk een intressante optie.

Vanuit New Dehli kun je reizen naar Varanasi, het vroegere Benares, dat gelegen is aan rivier de Ganges. Je kunt met bootjes de rituele bade van de pelgrims bekijken. Wanneer je verder doorreist kom je uit in Khajuraho, hier vind je veel mooie tempels die in opdracht van de Chandela koningen zijn gebouwd. Eindelijk aangekomen in Agra vind je hoogtepunten als het mausoleum Taj Mahal, wat een zeer indrukwekkend bouwwerk is. Vanuit Agra zijn er excursies naar onder andere de spookstad Fatehpur Sikri mogelijk. Wat je natuurlijk niet kunt missen tijdens een avontuurlijke rondreis door India is Jaipur. Dit is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan, men noemt het ook wel de “Roze Stad”, omdat veel gebouwen in deze kleur zijn geschilderd. Bezienswaardig is onder ander de Hawa Mahal (Paleis der Winden) en het Amberfort.

Wanneer je graag wat meer naar het westen reist kun je Jaisalmer bezoeken, dit ligt bij de grens met Pakistan. Via de indrukwekkende Zonnepoort kom je in de stad waar je prachtige jaïnatempels kunt bewonderen. Verder in het noorden kom je uit in Jammu en Kashmir waar je de Kashmirvallei kunt bezoeken. Deze vallei is gelegen op 1800 meter hoogte is het begin van het westelijk deel van de Himalayagebergte. In de hoofdstad Srinagar kun je overnachten in één van de karakterstieke woonboten (house-boats). Verschillende reisorganisaties hebben ook de Ladakh in het programma staan. Ladakh is gelegen in het noordwestelijk deel van de Himalaya. Voor de mensen die niet tegen grote hoogte kunnen, is een rondreis Noord-India met een bezoek aan Ladakh niet aan te raden.

Verder kun je tijdens je rondreis India de stad Calcutta bezoeken. Dit is de grootste stad van India met ongeveer 12 miljoen inwoners. Hier vind je nog veel terug uit de Britse koloniale tijd, hierover kun je veel te weten komen in het museum Victoria Memorial.

Rondreis aanbiedingen India