Bali

Rondreis BaliBali is één van de drukste toeristische eilanden van Indonesië. Vooral als strandbestemming wordt het veel bezocht. Maar ook voor groeps- en individuele rondreizen is Bali een aantrekkelijk eiland. Er zijn op dit mooie eiland veel excursies denkbaar. In de hoofdstad Denpasar kun je volop standbeelden van goden en tempels bezichtigen, deze stad is ook vaak het vertrek- en eindpunt voor een rondreis door Bali. Wanneer je met een busexcursie door het schitterende landschap kom je vaak langs ontelbare dorpen, waar je vaak gastvrij wordt onvangen. Eenmaal aangekomen in Tampaksiring tref je de Gunung Kawi, dit is een klassieke momument van het eiland met de heilige bronnen. Wanneer je op Gunung Agung, de hoogste berg van Bali, bent beland, kun je de tempel van Besaki bezoeken.

Wat nog meer leuk is tijdens een rondreis Bali is het bezoeken van plaatselijke horeca gelegenheden. Wanneer je wat geluk hebt zie je dan de typische Balinese dansen. Dit zijn vaak religieuze dansen, wat een lust voor het oog is. De bekendste dansen zijn de barongdans en de bezoemde kecakdans (apendans).

Wanneer je wilt bijkomen van een lange rondreis door Indonesië, kun je heerlijk uitrusten op één van de vele mooie stranden van Bali. Bekende toeristische badplaatsen zijn Sanur, Kuta en Nusa Dua. Voor de wat jongeren is Kuta het meest interessant. Wanneer je wat luxe en rust wilt dan is het schierland Nusa Dua in het zuiden, een goede optie.

Alle rondreizen Indonesië