Oostkust Verenigde Staten

Rondreis Oostkust Verenigde StatenRondreizen langs de oostkust van de Verenigde Staten is natuurlijk veel anders dan de westkust, maar zeker niet minder interessant. De grootste toeristische trekpleister is de miljoenen stad New York, ook wel de “Big Apple” genoemd. Bij veel rondreizen staat New York vaak centraal en dat is natuurlijk ook niet raar. Bezienswaardig in deze enorme stad zijn onder andere het Rockefeller Center, de wereldberoemde theaterwijk Broadway, de Radio City Music Hall (de grootste bioscoop ter wereld) en zo zijn er nog genoeg op te noemen. Vanuit New York kun je een rondreis maken naar het noordelijk gelegen merengebied. Hier kunnen steden als Cleveland (Ohio), motorstad Detroit (Michigan) en Chicago worden bezocht.

Veel rondreizen door het oosten van de Verenigde Staten hebben een bezoek aan Waschington DC in hun programma staan. Deze hoofdstad bevindt zich binnen de grenzen van de staat Maryland, maar is een federaal disctrict. Het is een ruim aangelegde stad met weinig hoogbouw. Je vindt hier veel groen en ook veel brede boulevards. Bezienswaardig zijn onder andere The Mall, het Washington Monument, het Museum of Natural History en National Air en Space Mueum. Centraal gelegen in deze stad vind je het Capitool, dit is het regeringscenrtum van de Verenigde Staten. Leuk is om vanaf het Washington Memorial het Witte Huis te bekijken.

Wanneer je rondreis de weg verder vervolgd naar het zuiden kom je uit in Virginia, dit ligt ten zuidwesten van Washington DC. Deze staat heeft een rijke geschiedenis omdat hier de grote veldslagen plaats vonden uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Interessante plaatsen zijn de hoofdstad Richmond en het stadje Williamsburg, dat helemaal gerestaureerd is in deels koloniale stijl. Voor natuurliefhebbers is een excursie naar het Shenandoah National Park interessant. Ten zuiden van Virginia vind je de staten South Carolina en Georgia. Wanneer je door South Carolina reist is het interessant om het stadje Charleston te bezoeken. Bezienswaardig zijn hier de mooie historische huizen en de Old Save Market. In Georgia kun je vanuit de hoofdstad Atlanta diverse exursies maken. Wanneer je verder naar het zuiden wilt rondreizen kom je terecht in het exotische Florida. Lees hier meer over rondreizen door Florida.

Rondreis aanbiedingen Verenigde Staten