Westkust Verenigde Staten

Rondreis Westkust Verenigde StatenTijdens de fascinerende rondreizen naar de Westkust van de Verenigde Staten maak je kennis met onbegrensde mogelijkheden van dit enorme land. De entertainment stad Las Vegas, de glitter en glamour van Los Angeles, het spectaculaire landschap van de Rocky Mountains en eindeloos Skieën in Aspen. Wanneer je een georganiseerde rondreis door het Westen van de Verenigde Staten maakt start je vaak in steden als Los Angeles en San Fransisco.

Interessant om in Los Angeles te bezoeken is het filmcentrum Hollywood. Hier kun je tijdens een rondrit meer te weten komen wat er zich allemaal afspeelt in de Universal Studios in Universal City. Ook leuk is een rit door Beverly Hills, dit is één van de elegantste woongebieden in Zuidelijk Californië, hier wonen veel beroemde filmsterren. Nier ver hiervandaan kun je heerlijk naar het strand in Santa Monica en Long Beach. In San Fransico zijn bezienswaardigheden als de Golden Gate Bridge (2,5 kilometer lang) en het rotseiland Alcatraz zeker een bezoek waard. Dit zijn natuurlijk niet de enige interessante plekken in Californië om naartoe te gaan, want Californië is ook rijk aan prachtige nationale parken. Een bekende is Redwoord National Park, dat is ontstaan uit een aantal nationale parken en gebieden. Ook interessant is het Yosemite National Park, dit park bestaat uit een berglandschap van ongekende schoonheid, dit mag je natuurlijk niet missen tijdens een rondreis Verenigde Staten. Hier vind je volop rotsachtige bergen, canyons, meren en besneeuwde bergtoppen.

Veel rondreizen gaan vanuit Californië verder naar de staat Nevada. Één van de eerste steden die je daar tegen komt is Reno. Net als Las Vegas een entertainment stad, maar dan wat minder uitgebreid. Vele kilometers naar het zuiden ligt de stad Las Vegas. Dit is de grootste vermaakstad ter wereld met zijn vele casino’s, hotels en shows. Als je vanuit Nevada naar het oosten reist kom je aan in de staat Utah. Tijdens diverse georganiseerde rondreizen bezoek je dan de hoofdstad Salt Lake City dat ligt aan het gelijknamige meer. In het zuiden van Utah liggen Bryce Canyon National Park en Zion National Park. In deze parken vind je prachtige gekleurde canyons. Dit is zeker de moeite waard om te bezichtigen wanneer je tijdens een rondreis de staat Utah bezoekt.

Reis je verder naar het zuiden dan beland je in Arizona. Vanuit de hoofdstad Phoenix kun je prachtige woestijntochten maken naar bijvoorbeeld plaatsjes als Tucson en Flagstaff. Wanneer je Arizona bezoekt moet je natuurlijk ook in één van de vele natuurparken zijn geweest. Bekende natuurparken in Arizona zijn; Petrified Forest, Grand Canyon National Park en Organ Pipe Cactus National Monument.

Niet veel geoganiseerde rondreizen bezoeken de noordewestelijk staten. Toch zijn deze state niet minder interessant. Zo kun je in de staat Oregon de “Rozenstad” Portland bezoeken, niet ver hiervandaan ligt de 600 meter diepe vulkaanmeer Crate Lake. De staat Washington is vooral bekend door het Mount Rainier National Park, hier vind je veel bossen, watervallen, meren en gletsjers. Wil je gedurende een rondreis graag verlaten goudmijnen en spookstadjes zien? Dan is Idaho een goede optie. Zo valt er genoeg te zien wanneer je een rondreis maakt langs de westkust van de Verenigde Staten van Amerika.

Rondreis aanbiedingen Verenigde Staten