Stedentrip Genua

Blog

GenuaGenua, de geboortestad van Columbus (1451), heeft de grootste havenstad van Italië en ligt aan de Italiaanse Bloemen Rivièra. Een interessante stad met historische gebouwen en paleizen. In de meeste paleizen zijn nu hotels en banken gevestigd. De eens zo verwaarloosde stad heeft na 1990 een flinke opknap beurt gekregen.

Er zijn verschillende wandelingen door de stad en je kunt er heerlijk winkelen of langs de oude haven lopen. Bij de haven is een zeeaquarium en er ligt een prachtig oud schip die ooit is gebruikt voor het maken van een film.

De Piazza De Ferrari is het centrum van Genua waar het mooie theater ‘Teatro Carlo Felice’ staat en het bronzen beeld van Garibaldi. Op de Piazza San Lorenzo staat de kathedraal van Genua (11e eeuw).

Het monumentale kerkhof ‘Cimitero di Staglieno’ is aangelegd in de 19e eeuw en ligt even buiten Genua. Het kerkhof is makkelijk te bereiken door vanaf het plein (Piazza Verdi) voor het station Brignole de Via Canevari in te lopen en het verlengde daarvan de Via Bobbio. De in neostijlen uitgevoerde grafmonumenten zijn erg kitscherig maar de moeite waard om ze gezien te hebben.

Meer Italië: Rondreizen Italië