Stedentrip, zonvakantie of verrassingsreis?

Wat is er fijner dan op vakantie gaan? De voorpret duurt bij mij vaak langer dan de vakantie zelf. Behalve misschien in het geval van een last minute. Ik mag er graag eens tussenuit gaan. Met een drukke baan en een rijk sociaal leven is het belangrijk om er af en toe eens uit te zijn. Als maatschappelijk werker ben ik verbonden aan een scholengemeenschap. Daar hoor en zie je van alles. Het werk is behoorlijk intensief: het begeleiden van leerlingen en vaak ook hun ouders. Vooral als ik tegenwerking ervaar door regelgeving of mensen die gewoonweg weigeren mee te werken in het belang van het kind dan kan dat frustrerend zijn. Desondanks vind ik dat ik de mooiste baan heb en ben ik dankbaar voor hetgeen ik wél kan betekenen voor mijn leerlingen.

Vakantie is zelfzorg

Omdat ik er voor de volle honderd procent voor ga, moet ik ook heel goed voor mezelf zorgen. Ik eet gezond en sport driemaal per week. Daarnaast beloon ik mezelf een paar keer per jaar met een stedentrip of een zonvakantie. Dat is het voordeel van werken in het onderwijs: de vakanties! Soms vraag ik iemand mee. Een vriendin of mijn moeder, maar ik vind het geen enkel probleem om in mijn eentje te gaan. Ik ben makkelijk in het leggen van contacten dus aanspraak heb ik altijd wel.
Zodra ik terug ben van een trip, boek ik mijn volgende bestemming. Zo heb ik direct weer iets om naar uit te kijken. Zo blijft het leven afwisselend! Thuis zijn vind ik overigens ook heerlijk. Ik heb een fijn huis dat van alle gemakken is voorzien. Midden in de stad wonend, kan ik alle kanten op: bioscoop, theater, een restaurant. Het boeken van een reis is een feest. Ik doe dat altijd via Bebsy. Als lid kun je profiteren van exclusieve ledendeals waarover ik geen boekingskosten betaal. Alles wordt perfect geregeld en de prijzen zijn zeer gunstig. Dat maakt het makkelijker om meermalen per jaar te genieten van de vakanties van Bebsy.

Work hard, play hard

Zo heb ik in de voorjaarsvakantie een stedentrip gemaakt naar de sinaasappelstad: Valencia. Daar heb ik volop kunnen genieten van kunst, cultuur én van de zon, zee en het strand. Een aanrader! Zojuist heb ik mijn koffer uitgepakt en weer naar zolder gebracht. Ik was op Corfu, waar ik tien dagen in een all-inclusive in een hotel heb gelogeerd. Drie excursies heb ik gemaakt en verder lag ik hele dagen lui aan het strand of aan het zwembad met een dik boek. Uitgerust ga ik na de vakantie weer aan de slag. Vanavond ga ik eerst weer even naar de site van Bebsy. Wordt het een stedentrip of kies ik deze keer een van de verrassingsreizen?

About

No Comments

Leave a Comment