Kies je voor een prachtige vakantiebestemming in Spanje of ben je helemaal gek op Frankrijk? We hebben allemaal onze eigen smaak en dat maakt de zoektocht naar de juiste vakantieplek alleen maar leuk. Waar zijn de beste plekken te vinden? Spanje en Frankrijk hebben allebei hun persoonlijke kenmerken en in deze blog vind je de beste locaties en hoe je er het beste kunt verblijven.

Frankrijk 

Frankrijk is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, en dat is niet voor niks. Veel vakantiegangers kiezen voor een vakantiehuis Frankrijk met prive zwembad om naast het Franse leven ook te genieten van een stukje privacy. Het land heeft namelijk alles wat je maar kunt wensen voor een geweldige vakantie. 

In Frankrijk is het eigenlijk altijd wel mooi weer, en je hebt er dan ook heel veel verschillende soorten vakantieregio's. In het noorden van Frankrijk liggen de streken Normandië en Bretagne. Hier is het klimaat wat meer Noord-Europees, dus als je houdt van koelere temperaturen is dit zeker een aanrader. Normandië is ook een prachtige historische regio, met verschillende bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog. Bretagne daarentegen is bekend om zijn mooie stranden, en hier kun je dan ook heerlijk ontspannen. In het zuiden van Frankrijk vind je de populairste vakantieregio's Provence en de Côte d'Azur. 

Spanje

Er zijn veel verschillende soorten vakantieregio's in Spanje, dus het hangt er echt vanaf wat je zoekt in een vakantie. Wil je liever rust en natuur? Dan is Asturië of Galicië een goede keuze. Beide regio's hebben mooie kustlijnen, pittoreske dorpjes en prachtige natuurparken. Zin in een stedelijke vakantie? Dan is Granada of Barcelona aan te raden. In Granada vind je de Andalusische cultuur terug en kun je genieten van heerlijke tapas en wijn. Barcelona is waarschijnlijk de meest bekende stad van Spanje en barst van de culturele bezienswaardigheden, mooie winkelstraten en fijne stranden. Voor een actieve vakantie met strand, zon én cultuur is Valencia een goede optie. In Spanje is het allemaal mogelijk!

Naast de keuze voor een bestemming, is ook de keuze voor een verblijf een puntje van aandacht. Veel reizigers kiezen ervoor om een vakantie in Spanje te combineren met een lekker vakantiehuisje. Op zoek naar vakantiehuis Spanje met prive zwembad? Spanje heeft een breed aanbod aan vakantiehuizen, zowel aan de kust als in het binnenland. 

De beste reistijd

Dat hangt er eigenlijk helemaal vanaf. Wil je ergens heen waar het weer goed is? Dan is Spanje eigenlijk altijd een goede keuze. In de zomer kan het hier wel heel erg warm zijn, maar dat hangt uiteraard ook weer af van waar je naartoe gaat. De kustgebieden zijn meestal wat koeler dan het binnenland. Wil je liever naar de bergen? Frankrijk is dan een beter idee. Hier vind je namelijk de Alpen, waar je heerlijk kunt skiën of wandelen.