Als jij binnenkort buiten Europa op vakantie gaat, dan moet er erg veel geregeld worden. Je gaat namelijk een enorme afstand reizen en dat is niet zomaar iets. Voor een vakantie binnen Europa hoef je veel minder zaken te regelen. Dat heeft ermee maken dat landen binnen Europa vaak geen ontwikkelingslanden meer zijn en onder andere de gezondheidszorg goed is, de grenzen tussen de landen binnen Europa open staan voor inwoners van Europa, maar ook dat de onderlinge relaties tussen verschillende Europese landen in de meeste gevallen zeer goed zijn. Als je nog nooit buiten Europa op vakantie bent gegaan, dan is de kans groot dat jij geen idee hebt welke zaken er geregeld moeten worden. In dat geval zouden er problemen kunnen ontstaan door een gebrek aan voorbereiding. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over bepaalde zaken die geregeld moeten worden als jij binnenkort buiten Europa op vakantie gaat. 

 

Paspoort en visum 

Buiten de Europese Unie gelden er natuurlijk andere regels en wetten. Zo is jouw Nederlandse identiteitskaart binnen de Europese Unie geldig, maar buiten de Europese Unie niet. Je zult dus met je paspoort moeten reizen en als je geen paspoort hebt, dan is het belangrijk om een paspoort aan te vragen. Dit kan je doen bij het gemeentehuis en het kan enkele tientallen euro’s kosten. Gelukkig is een paspoort ongeveer tien jaar geldig dus vallen de kosten zeker mee. Om op een legale manier een land te mogen betreden, is het enorm belangrijk dat je ook een visum voor het vakantieland aanvraagt. Door het aanvragen van een visum vraag je namelijk aan het land of jij hier tijdelijk mag verblijven. Zonder een geldig visum is het verboden om landen te betreden en daar kunnen flinke straffen op staan. Het aanvragen van een visum kun je online doen, maar ook kun je hiervoor de ambassade van het land van bestemming bezoeken. 

 

Vaccinaties en medische informatie 

De gezondheidszorg buiten de Europese Unie is vaak niet erg goed dus komen er nog steeds vervelende virussen zoals hepatitis a en BMR voor. Het is belangrijk, maar niet verplicht, om je te laten vaccineren tegen verschillende virussen. Het maken van een afspraak voor een BMR vaccinatie kan je het beste doen via het internet, maar ook is het mogelijk om hiervoor je huisarts te contacteren. Het vaccineren kost natuurlijk wel geld, maar wat je hiervoor kwijt bent, verschilt wel per aanbieder.