Ga jij binnenkort eindelijk de reis naar het mooie Thailand maken? Bij de voorbereiding van deze droomreis komt veel kijken; het nagaan van de visumeisen, het regelen van de benodigde vaccinaties, het boeken van verschillende trips en uitjes… Het kan allemaal overweldigend aanvoelen. Daarom lees je in dit blog de belangrijkste zaken waar jij rekening mee moet houden, voordat je op vakantie gaat naar dit mooie land. 

 

#1 Vaccinaties Thailand

Wanneer je op vakantie gaat, is het belangrijk om de verplichte en aanbevolen inentingen buitenland van jouw bestemming te controleren. Zo voorkom je probleem bij de inreis en tijdens je vakantie. In Thailand geldt dat er voor mensen die uit Nederland komen geen verplichte vaccinaties zijn. Wel worden er een aantal vaccinaties Thailand aanbevolen voor een reis naar Thailand. De aanbevolen vaccinaties voor Thailand zijn:

  • De vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio;

  • Het vaccin tegen hepatitis A;

  • De prik tegen rabiës;

  • De vaccinatie tegen de mazelen.

Afhankelijk van je reisgeschiedenis en persoonlijke situatie wordt de vaccins tegen hepatitis B, gele koorts en encefalitis soms ook aanbevolen. 

#2 Reisdocumenten voor Thailand 

Ga je op vakantie naar Thailand? Wanneer je een Nederlands paspoort hebt en minder dan 30 dagen lang in het land wil verblijven, heb je hiervoor geen visum nodig. Wil je langer in Thailand blijven? Dan heb je wel een toeristenvisum nodig. Let op: je mag terwijl je op een toeristenvisum reist absoluut geen betaald werk doen of zakelijke afspraken hebben. Bij aankomst in Thailand moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en je moet twee lege visumpagina’s in het paspoort hebben. Ook moet je een retourticket of een vliegticket naar je volgende bestemming kunnen laten zien.

#3 Gezond op reis naar Thailand 

‘Ga je op vakantie naar Thailand? Wees je er dan van bewust dat er in Thailand muggen actief zijn die ziektes zoals malaria, dengue en chikungunya kunnen overdragen. Zorg er daarom voor dat je beschermende kleding draagt en dat je je blote huid goed beschermt met insectenwerende middelen zoals deet. In Thailand komt ook veel hondsdolheid voor. Daarom wordt het afgeraden om er zoogdieren te aaien of te voeren. Tenslotte kun je in Thailand het drinkwater niet veilig drinken. Schaf altijd flessenwater aan en kook kraanwater goed voordat je het gebruikt om er je voedsel mee te wassen of er je tanden mee te poetsen. Zo voorkom je vervelende problemen en ziekte tijdens je reis.