Veel mensen vinden het heerlijk om in hun eigen tuin te werken. Er is iets aan het werken in de natuur, met je handen in de aarde, dat ons tot rust brengt. Maar een tuin onderhouden is niet altijd even makkelijk. Soms is het moeilijk om te beslissen wat je precies wilt met je tuin. Wil je een plek om te ontspannen? Een plek om te entertainen? Of misschien wel beide? Als je nog niet zeker weet wat je wilt, kan het lastig zijn om te beslissen hoe je tuin eruit moet zien. In dit artikel helpen we je graag op weg met het inrichten van je tuin.

Stap 1: Bepaal het doel van je tuin

Voordat je begint met het inrichten van je tuin, is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt met je tuin. Wil je een tuin om in te ontspannen? Dan is het belangrijk om genoeg zitplekken in je tuin te hebben, zodat je lekker kunt relaxen. Een tuin om in te entertainen? Dan is het belangrijk om genoeg ruimte te hebben voor een tafel en stoelen, zodat je gasten kunt ontvangen. Als je nog niet zeker weet wat je met je tuin wilt, is het een goed idee om wat tijd door te brengen in andere tuinen, zowel privé tuinen als openbare tuinen, om te kijken wat je aanspreekt.

Stap 2: Bepaal het budget voor je tuin

Als je weet wat je wilt met je tuin, is he bepalen hoeveel je bereid bent te investeren in je tuin. Een tuin aanleggen of laten aanleggen kan namelijk behoorlijk wat kosten. Als je zelf gaat aanleggen, heb je natuurlijk minder kosten, maar je hebt wel meer tijd nodig. Als je ervoor kiest om een tuin aan te laten leggen door een professional, zijn de kosten vaak wat hoger, maar het is wel een stuk makkelijker en sneller. Denk daarnaast ook over de kosten van bijvoorbeeld je tuinset. Wanneer je het budget voor je tuin bepaald hebt, is het tijd om te gaan ontwerpen.

Stap 3: Tuin inrichten

Als je een ruwe schets hebt gemaakt, is het tijd om je tuin te gaan inrichten. Begin met het uitzoeken van de juiste planten. Kies planten die geschikt zijn voor de stand van de zon en de wind in je tuin. Kies ook planten die geschikt zijn voor de drainage in je tuin. Als je de juiste planten hebt gekozen, is het tijd om je tuinmeubelen te kiezen, bijvoorbeeld je tuintafel. Kies tuinmeubelen die geschikt zijn voor de stand van de zon en de wind in je tuin. Kies ook tuinmeubelen die geschikt zijn voor de drainage in je tuin.