Kaas is een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld en met een goede reden. Kaas bestaat al sinds minstens 6000 voor Christus, en de populariteit is in de loop van de tijd alleen maar gegroeid. Hoewel er veel verschillende soorten kaas zijn, zoals mozzarella of feta, is in Nederland Goudse kaas toch wel de meest bekende kaas. En zo heeft elk land zo zijn iconische kaassoorten die we allemaal wel kennen. In Engeland is dat cheddar, in Frankrijk is dat brie en vele andere schimmelkazen, in Denemarken eten ze graag Havarti, en in Italië eten ze graag verse buffelmozzarella. Ben jij ook een echte kaasliefhebber? Dan is dit blog wat voor jou.

Geitenkaas

Veel mensen houden van kaas, en de meest bekende vorm van kaas komt van de koe. Maar kaas kan ook van andere soorten melk gemaakt worden. Zoals bijvoorbeeld geitenkaas. Hoe verschilt geitenkaas van andere kaassoorten? Geitenkaas heeft een pittige smaak. Het kan vers worden gegeten of worden gebruikt bij het koken. Je hebt verse, zachte geitenkazen, maar ook harde. Er zijn talloze manieren om geitenkaas te eten. Enkele populaire opties zijn om het als aperitief voor het diner met fruit te gebruiken of het zelfs te combineren met wijn voor een decadent dessert na je maaltijd. Je kunt geitenkaas ook gebruiken als onderdeel van salades of op crackers als je op zoek bent naar iets lichts en verfrissends dat nog steeds geweldig smaakt! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met geitenkaas? Dan is geitenkaas kopen zeker een aanrader. Probeer verschillende recepten uit tot je er een vindt die het beste bij je smaakpapillen past!

Parmezaanse kaas

Een kaassoort die geliefd is door velen is Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas is een Italiaanse harde kaas met een sterke smaak en wordt al meer dan 700 jaar geproduceerd. Het smelt gemakkelijk bij verhitting, dus het kan worden gebruikt in gerechten als lasagne. Als je Parmezaanse kaas kiest voor gebruik in pastagerechten, kun je het beste kwaliteitsproducten kopen met het label "extra gerijpt". Deze hebben meer smaak hebben dan gewone Parmezaanse kaas die slechts 6 maanden oud is. Je kunt dit soort kaas ook op spaghetti of andere soorten pasta raspen voordat je ze serveert; de scherpere textuur maakt je gerecht heerlijk! Voor pizza-toppings zal het raspen van de extra gerijpte Parmezaanse kaas eroverheen een intense smaak aan je pizza toevoegen, terwijl de knapperige textuur behouden blijft. Heerlijk in combinatie met gesmolten mozzarella, tomaten, en verse rucola als garnering.

Kwestie van smaak

Zo zijn er nog vele andere kaassoorten met ieder hun eigen smaak en gebruiksvoordelen. En het is uiteindelijk een kwestie van smaak welke kaas je liever eet. Sommige mensen vinden de scherpe smaak van Franse schimmelkazen heerlijk, terwijl anderen liever uit de buurt blijven van dit soort kazen. Welke kaas is jouw favoriet?