Je gaat weer lekker op vakantie, deze keer heb je ervoor gekozen om een warme plek op te zoeken. De heerlijke stad Pula gelegen in Kroatië. De stad ligt heerlijk aan het water, daardoor is een mogelijkheid om te zwemmen er natuurlijk altijd. Maar, wat zijn nou nog meer leuke activiteiten die er in Pula te vinden zijn? Ga je op avontuur in deze prachtige stad of duik je alleen maar het water in vanaf het strand?

Waar verblijf je?

Als je niet te veel moeite wilt doen moet je natuurlijk wel een goede verblijfplaats hebben. Ga je voor een lekkere hotelkamer waar je verder geen omkijken naar hebt? Of ga je liever naar een hostel of bed & breakfast? Of ga je met een hele grote groep en stuur je er een berichtje uit met “Jongens, luister goed naar dit idee, Kroatie Pula vakantiehuis.” en krijg je vele enthousiaste berichten?

Je bent eruit in wat voor soort accommodatie je gaat verblijven, waar staat deze accommodatie? Staat deze gelegen aan het strand, of meer in het midden van de stad? Zit je ontbijt en diner erbij inbegrepen of met je erop uit om hier aan te komen? Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een appartement Porec huren.

Eten

Mocht je geen all inclusive verblijfplaats hebben geboekt, geen probleem! In Pula zijn er genoeg leuke plekjes waar je lekker eten kan halen, voor zowel ontbijt als lunch en diner, ze hebben overal wel wat.

Om een voorbeeld te nemen van een leuk restaurant voor zowel het ontbijt, als het diner, Pizza Jupiter. Het restaurant wordt goed bezocht en zit dan ook elke avond bomvol. Wil je hier toch wel heel graag eten, maak dan een reservering om teleurstelling te voorkomen. In Pizza Jupiter kun je ‘s ochtends genieten van een typisch Kroatisch, Engels of Istries ontbijt en vele andere dingen. ‘S avonds kun je genieten van de heerlijke pizza’s, pasta’s, vis, vlees en grillgerechten, zeker het proberen waard.

Activiteiten

Pula is een stad met vele stranden, dit is dus al een heel leuk iets om gebruik van te maken. Lekker zwemmen in de zee, of op het strand, goed ingesmeerd, met je handdoek onder je, van de zon genieten. Ben je liever iets actiever bezig kun je ook gaan voor een wandeling om de toerist uit te hangen. Ook kan het leuk zijn om wat architectuur te bezichtigen. Zo heeft Pula het Amfitheater, de tempel van Augustus, Arco de Seigi en fort Pula. Dit zijn een aantal prachtige en historische bouwstukken waar je misschien wel graag naar kijkt. Ga zelf ook op onderzoek uit, ga spontaan iets leuks doen, maak er een leuke vakantie van.